Leiderschap begint bij ontwikkeling. Bij ons leer je alles wat je wilt weten over leiderschap. Ons uitgangspunt is simpel: de beste leiders ontwikkelen zichzelf en de sleutel tot jouw ontwikkeling, ben je zelf! Bij ons ga je aan het werk met jezelf, met andere leiders en met toptrainers en coaches. SOL brengt je terug naar je kern, wat je van nature bent, om van daaruit te ontwikkelen. In een aantal programma's ga je eropuit in de ruwe, rauwe natuur. Hieronder lees je meer over onze visie op leiderschapsontwikkeling.

Wat maakt een échte leider?

Échte leiders hebben specifieke kwaliteiten, die wij, conform onze visie op leiderschap indelen in 7 categorieën. Naast deze kwaliteiten gaat leiderschap in de kern over het vermogen en het bewustzijn van leiders om proactief en eerlijk op zichzelf te reflecteren. Waarom? Omdat dit dé basis vormt voor ontwikkeling van welke kwaliteit dan ook. En het goede nieuws hier is; reflecteren valt te leren, mits je leiders ruimte, tijd en begeleiding biedt! Dat is, in de kern, onze visie op de ontwikkeling van leiders. Binnen SOL ontwikkelen we via een combinatie van actie en interactie (solo, duo of 'en groupe'), van leren en experimenteren, van vergaren en ervaren.

De 7 kleuren van leiderschap

Een échte leider is iemand met specifieke kwaliteiten. Onze visie op leiderschap, ontwikkelt met Nyenrode Universiteit, omvat 7 kernkwaliteiten - ook wel kleuren: Zelfbewust, Verantwoordelijk, Voordenkend, Vernieuwend, Verbindend, Koersvast en Impactvol. Leiders hoeven niet alle kwaliteiten te bezitten maar hebben hun persoonlijke blend. Waar kwaliteiten ondervertegenwoordigd zijn, is ontwikkeling of teamsamenstelling relevant. Wil jij een indicatie van hoe jij scoort op de 7 kwaliteiten? Doe dan nu de zelftest!

Doe de zelftest

Bekijk ons aanbod

Professionele verbreding

course-toezicht-nieuwe-stijl-2
Toezicht Nieuwe Stijl
Voor huidige & toekomstige leden van RvC / RvT
lees meer
leergang-toezicht-nieuwe-stijl-in-de-zorg
Toezicht Nieuwe Stijl voor de Zorg
Voor huidige & toekomstige leden van RvC / RvT
lees meer
leergang-toezicht-nieuwe-stijl-in-private-equity
Toezicht Nieuwe Stijl in Private Equity
Voor huidige en toekomstige toezichthouders in private equity
lees meer

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke verdieping

lead-our-future
Lead our Future
11-daags leiderschapsprogramma voor executives met unieke natuurtrail
lees meer
lead-our-future-the-next-generation-leaders
Lead our Future Next Generation
7-daags leiderschapsprogramma voor toekomstige leiders met natuurtrail
lees meer

Bekijk ons aanbod

Expert programma's

leergang-leiderschap-in-de-zorg
Leiderschap in de Zorg
Voor toekomstige leiders in de zorg
lees meer
data-digital-tech-course
Toezicht op Digital & Tech
Expert programma voor toezichthouders
lees meer

22

March

Lead our Future

05

April

Toezicht Nieuwe Stijl in Private Equity

10

May

Lead our Future Next Generation

11

May

Toezicht Nieuwe Stijl

12

May

Leiderschap in de Zorg

22

September

Toezicht Nieuwe Stijl voor de Zorg

Relevante opiniestukken & interviews

Leadership

Leadership Dilemma’s met Marc den Hartog, Renewi

Wij spraken Marc den Hartog, Managing Director Commercial Waste Nederland bij Renewi, over zijn leiderschapsdilemma's. 'Aan de ene kant zijn we een heel operationeel bedrijf, maar tegelijkertijd moeten we ook bezig zijn met hoe we luiers recyclen, en welke technologie daarvoor nodig is'

16-02-2023

Leadership

Nieuwe Corporate Governance Code, heb jij hem al gezien?

In de nieuwe code hebben meer maatschappelijke thema’s een plaats. Een belangrijke wijziging in de nieuwe code is bijvoorbeeld dat bestuurders verantwoordelijk zijn voor duurzame lange termijn waardecreatie en dat ze de belangen van stakeholders moeten meewegen.

27-01-2023

Leadership

SOL Boekentip: De Goede Voorouder – Roman Krznaric

The School of Leadership bespreekt opmerkzame boeken gerelateerd aan leiderschapsontwikkeling. 'Toen ik dit boek las moest ik denken aan de BBC documentaire ‘A Life on our Planet’ wat start en eindigt met David Attenborough staand tussen de ruïnes van Tsjernobyl, waar inmiddels de bomen en dieren het terrein overgenomen hebben'

27-01-2023

Écht Leiderschap

10 lessen voor bestuurders en toezichthouders op weg naar de nieuwe economie

Biodiversiteit, echte prijzen en de krapte op de arbeidsmarkt. Het is slechts een kleine greep uit de onderwerpen die de afgelopen twee jaar centraal stonden in de webinarreeks voor commissarissen en bestuurders georganiseerd door Ebbinge, MVO Nederland en Change Inc. Wat zijn de belangrijkste lessen?

19-01-2023

Leadership

De 7 kwaliteiten die iedere échte leider afvinkt

Hoe kun je succesvol zijn in een wereld die faalt?’ Het is een rake quote: een succesvolle leider zorgt voor méér dan alleen zakelijk succes. Profit? Mooi. People en planet? Misschien nog wel veel mooier. Maar aan welke kwaliteiten moet een échte leider allemaal voldoen?

18-01-2023

Écht Leiderschap

In gesprek met Roel Welsing, Algemeen Directeur Apenheul

Ebbinge ging in gesprek met Roel Welsing, Algemeen Directeur van dierentuin Apenheul, over écht leiderschap. 'Bij alles wat je in de doorontwikkeling doet, moet je je afvragen: hoe gaat dat uitpakken voor het park?'

05-01-2023

Écht Leiderschap

In gesprek met Mariken Tannemaat, commissaris ABN AMRO

Ebbinge ging in gesprek met Mariken Tannemaat over haar rol als commissaris bij ABN AMRO en waarom ze daarin zo veelgevraagd is. Digitalisering is hierbij key. 'Ik heb nooit echt nagedacht over wat ik wilde doen of wilde bereiken. Daar gaat het mij niet om. Ik wil het verschil maken'. Bekijk hier het interview!

01-12-2022

Écht Leiderschap

5 duurzaamheidslessen van Frans Pannekoek, oud-coo van Tony’s Chocolonely

Frans Pannekoek was tot april 2022 Head of Operations bij Tony’s Chocolonely, de chocolademaker die slavernij uit de cacao-industrie wil bannen. Hij heeft belangrijke lessen voor COO’s - en eigenlijk iedereen die zijn duurzaamheidsbeloftes wil nakomen.

09-11-2022

Leadership

Bestuur: tijd om tempo te maken met digitale transformatie

Onderzoek laat zien dat 73% van de bedrijven faalt op dit onderwerp. Besturen blijken veel te klassiek samengesteld. Meer expertise van de digitale transformatie is hard nodig.

21-06-2022