Leiderschap begint bij ontwikkeling. Bij ons leer je alles wat je wilt weten over leiderschap. Ons uitgangspunt is simpel: de beste leiders ontwikkelen zichzelf en de sleutel tot jouw ontwikkeling, ben je zelf! Bij ons ga je aan het werk met jezelf, met andere leiders en met toptrainers en coaches. SOL brengt je terug naar je kern, wat je van nature bent, om van daaruit te ontwikkelen. In een aantal programma's ga je eropuit in de ruwe, rauwe natuur. Ook bieden wij maatwerk programma's aan. Hieronder lees je meer over onze visie op leiderschapsontwikkeling.

Wat maakt een échte leider?

Échte leiders hebben specifieke kwaliteiten, die wij, conform onze visie op leiderschap indelen in 7 categorieën. Naast deze kwaliteiten gaat leiderschap in de kern over het vermogen en het bewustzijn van leiders om proactief en eerlijk op zichzelf te reflecteren. Waarom? Omdat dit dé basis vormt voor ontwikkeling van welke kwaliteit dan ook. En het goede nieuws hier is; reflecteren valt te leren, mits je leiders ruimte, tijd en begeleiding biedt! Dat is, in de kern, onze visie op de ontwikkeling van leiders. Binnen SOL ontwikkelen we via een combinatie van actie en interactie (solo, duo of 'en groupe'), van leren en experimenteren, van vergaren en ervaren.

De 7 kleuren van leiderschap

Een échte leider is iemand met specifieke kwaliteiten. Onze visie op leiderschap, ontwikkelt met Nyenrode Universiteit, omvat 7 kernkwaliteiten - ook wel kleuren: Zelfbewust, Verantwoordelijk, Voordenkend, Vernieuwend, Verbindend, Koersvast en Impactvol. Leiders hoeven niet alle kwaliteiten te bezitten maar hebben hun persoonlijke blend. Waar kwaliteiten ondervertegenwoordigd zijn, is ontwikkeling of teamsamenstelling relevant. Wil jij een indicatie van hoe jij scoort op de 7 kwaliteiten? Doe dan nu de zelftest!

Doe de zelftest

29

November

Toezicht Nieuwe Stijl

24

January

Lead our Future
2024

26

January

Toezicht Nieuwe Stijl voor de Zorg
2024

05

April

Toezicht Nieuwe Stijl in Private Equity
2024

03

April

Diplomatie voor Nieuw Leiderschap

17

May

Leiderschap in de Zorg
2024

Bekijk ons aanbod

Professionele verbreding

course-toezicht-nieuwe-stijl-2
Toezicht Nieuwe Stijl
Voor huidige & toekomstige leden van RvC / RvT
lees meer
leergang-toezicht-nieuwe-stijl-in-de-zorg
Toezicht Nieuwe Stijl voor de Zorg
Voor huidige & toekomstige leden van RvC / RvT
lees meer
leergang-toezicht-nieuwe-stijl-in-private-equity
Toezicht Nieuwe Stijl in Private Equity
Voor huidige en toekomstige toezichthouders in private equity
lees meer

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke verdieping

lead-our-future
Lead our Future
11-daags leiderschapsprogramma voor executives met unieke natuurtrail
lees meer

Bekijk ons aanbod

Expert programma's

leergang-leiderschap-in-de-zorg
Leiderschap in de Zorg
Voor toekomstige leiders in de zorg
lees meer
data-digital-tech-course
Toezicht op Digital & Tech
Expert programma voor toezichthouders
lees meer
summer-academy-diplomatie-voor-nieuwe-leiders
Diplomatie voor Nieuw Leiderschap
Balanceren van Belangen
lees meer

Bestel nu: 'De twijfelende toezichthouder'

Boek over perspectieven op toezicht (in de zorg).

De twijfelende toezichthouder

Relevante opiniestukken & interviews

Leadership

SOL Boekentip: Skin in the Game – Nassim Taleb

The School of Leadership bespreekt opmerkzame boeken gerelateerd aan leiderschapsontwikkeling. "Zit jij echt pijnlijk op de blaren als jouw keuze niet goed uitpakt? Skin in the game is een eeuwenoud principe dat gaat over verantwoordelijkheid en belangrijker: over het zelf ervaren van de pijnlijke gevolgen van het bijhorende risico."

27-06-2023

Leadership

Robert De Boeck: ‘Een commissariaat is een serieuze job die je niet te lichtvaardig moet opvatten’

Elk jaar organiseren The School of Leadership by Ebbinge en Antea Participaties een Masterclass voor (toekomstige) commissarissen. Wij spraken Robert De Boeck, Managing Partner bij Antea en columnist voor Quote en BNR, over deze samenwerking.

02-05-2023

Leadership

Ebbinge committeert zich aan het toepassen van 7 good practices voor bestuurders en toezichthouders

Bestuurders en commissarissen zitten op een belangrijke positie om bedrijven te veranderen. Dat is vandaag de dag extra uitdagend. MVO Nederland onthult zeven good practices voor besturen en toezichthouden in de duurzame, nieuwe economie. The School of Leadership by Ebbinge committeert zich als opleider hieraan.

19-04-2023

Leadership

SOL Boekentip: Moed, over gedurfd leiderschap – Andor de Rooy

The School of Leadership bespreekt opmerkzame boeken gerelateerd aan leiderschapsontwikkeling. "Het ongemak in de boardroom wordt in onze ogen nog te weinig aangegaan. Dit vraagt om meer moed en meer oefening op dit vlak, want als je durft te benoemen waar het écht om gaat, dan zie ik dat er betere besluitvorming is"

13-04-2023

Leadership

Leadership Dilemma’s met Ageeth Bakker, Lid RvB Bovemij

Wij spraken Ageeth Bakker, Lid Raad van Bestuur bij financieel dienstverlener Bovemij, over haar leiderschapsdilemma's. 'Ik geloof heel erg: je moet óók goed doen als niemand het ziet. Speel je het spel eerlijk en integer met elkaar?'

11-04-2023

Leadership

Leadership Dilemma’s met Marc den Hartog, Renewi

Wij spraken Marc den Hartog, Managing Director Commercial Waste Nederland bij Renewi, over zijn leiderschapsdilemma's. 'Aan de ene kant zijn we een heel operationeel bedrijf, maar tegelijkertijd moeten we ook bezig zijn met hoe we luiers recyclen, en welke technologie daarvoor nodig is'

16-02-2023

Leadership

Nieuwe Corporate Governance Code, heb jij hem al gezien?

In de nieuwe code hebben meer maatschappelijke thema’s een plaats. Een belangrijke wijziging in de nieuwe code is bijvoorbeeld dat bestuurders verantwoordelijk zijn voor duurzame lange termijn waardecreatie en dat ze de belangen van stakeholders moeten meewegen.

27-01-2023

Leadership

SOL Boekentip: De Goede Voorouder – Roman Krznaric

The School of Leadership bespreekt opmerkzame boeken gerelateerd aan leiderschapsontwikkeling. 'Toen ik dit boek las moest ik denken aan de BBC documentaire ‘A Life on our Planet’ wat start en eindigt met David Attenborough staand tussen de ruïnes van Tsjernobyl, waar inmiddels de bomen en dieren het terrein overgenomen hebben'

27-01-2023

Écht Leiderschap

10 lessen voor bestuurders en toezichthouders op weg naar de nieuwe economie

Biodiversiteit, echte prijzen en de krapte op de arbeidsmarkt. Het is slechts een kleine greep uit de onderwerpen die de afgelopen twee jaar centraal stonden in de webinarreeks voor commissarissen en bestuurders georganiseerd door Ebbinge, MVO Nederland en Change Inc. Wat zijn de belangrijkste lessen?

19-01-2023