Ebbinge helpt door te investeren in mensen en écht leiderschap

Ons uniek recept voor groei

1

Vertalen van strategie naar mensen en teams

Met een gespecialiseerd team van consultants en facilitators bouwen we aan teams die strategische doelstellingen ontwikkelen en waarmaken. Onze diensten Search, Interim, Leadership Development en Leergangen zijn mensgericht en gestoeld op een diep begrip. Van zowel de (strategische) situatie en context van de organisatie als de markt en de verschillende functies.

“Elke leider heeft momenten voor zichzelf nodig om helder te kunnen blijven nadenken”

Marjolein Bosch

2

Raakvlak tussen je organisatie en ons netwerk

Wij kennen de markt en de markt kent ons. Door ons unieke zakelijke netwerk helpen wij organisaties het juiste leiderschap te vinden. Onze aanpak is beproefd effectief en wordt optimaal ondersteund door AI en big data. We bieden meerwaarde dankzij gestructureerde search, gerichte inzet van media, ons vitale netwerk en onze onderscheidende communities.

“Bij het selecteren van kandidaten letten we op ervaring, maar ook op hoe iemand is als mens”

Joost 't Hooft

3

We ontwikkelen écht leiderschap binnen organisaties

Via masterclasses en leergangen helpt Ebbinge om écht leiderschap te ontwikkelen binnen organisaties. Zo ontwikkelt en verzorgt Ebbinge in een eigen stijl executive leergangen voor directeuren, bestuurders en toezichthouders uit de private en publieke sector.

“Niets is zo krachtig als mensen die durven dromen”

Vivianne Hepkema

4

Onze onderzoeksgedreven aanpak

In samenwerking met Nyenrode doen wij doorlopend onderzoek naar leiderschap. Hoe verandert het? En welke succesfactoren zijn ervoor nodig? De opgedane inzichten zijn het fundament onder het Ebbinge-model voor écht leiderschap. In onze whitepaper 'Echt leiderschap', die is gebaseerd op een onderzoek dat we samen met Nyenrode hebben gedaan, ontdek je wat de zeven kwaliteiten van échte leiders zijn volgens Nederlandse CEO’s.

“Een succesvolle opdracht houdt in dat wij, als Ebbinge, ook écht betrokken zijn”

Hinnejan Elswijk

Leadership Insights

Laat je inspireren door Insights van Ebbingers

‘Wet normering topinkomens is niet meer van deze tijd’
lees meer
De kunst van het niet weten: nieuwsgierigheid als kracht
Familiebedrijven

De kunst van het niet weten: nieuwsgierigheid als kracht

Was nieuwsgierigheid vroeger een eigenschap met een soms ietwat negatieve connotatie, tegenwoordig is het een karaktertrek waar familiebedrijven bij uitstek naar op zoek zijn. Maar hoe achterhaal je iemands nieuwsgierigheid? En op welke wijze kun je als organisatie iemands nieuwsgierigheid ten volste benutten? Willemijn Broerse - Rienks, familiebedrijvenexpert en consultant bij Ebbinge, schreef er een blog over.

Publicatiedatum: 14-10-2021

Anita van Ebbinge: ‘Op weg naar échte verandering bestaan geen shortcuts’
Familiebedrijven

Anita van Ebbinge: ‘Op weg naar échte verandering bestaan geen shortcuts’

Blog Anita te Water - "Veel van de organisatievraagstukken waar ik mee te maken krijg, draaien om verandering. En hoe graag we, mijzelf inclusief, het ook anders zouden willen zien, verandering vergt altijd een lange adem."

Publicatiedatum: 10-09-2021

Britt Blomsma en Rachel Thomas spreken zich uit over de Executive Search Code.
Diversiteit

Britt Blomsma en Rachel Thomas spreken zich uit over de Executive Search Code.

Steeds meer executive searchbureaus ondertekenen de Executive Search Code en committeren zich daarmee vrijwillig aan een actieve rol bij de benoeming van vrouwen in topposities. Topvrouwen.nl geeft deze bureaus een podium: hoe dragen zij bij aan een betere man/vrouwbalans in de top van het bedrijfsleven, hoe gaan ze om met dilemma’s en wat zijn de successen die ze boeken? Deze keer aan het woord: Britt Blomsma en Rachel Thomas van Ebbinge.

Publicatiedatum: 06-08-2019