Consumer Goods & Retail: complexiteit, dynamiek en digitalisering

De grote vraagstukken van nu vragen om dé leider van morgen

Consumer Goods & Retail: complexiteit, dynamiek en digitalisering

In de sector Consumer Goods & Retail, die gekenmerkt wordt door de steeds veranderende wensen van de consument, signaleren wij de volgende uitdagingen voor de nieuwe leiders van morgen:

– De onontbeerlijke omnichannel-strategie en voortdenderende digitalisering vragen om meer gepersonaliseerde aandacht voor de klant: van de journey, experience en service tot het gericht inzetten van data en technologie alsook het creëren van een optimale supply chain.

– De samenleving anno nu vereist (weer) steengoede branding. Het echte verhaal achter je merk en de intrinsieke waarde van je bedrijf: dát schept onderscheidend vermogen naar de markt. De sterke opkomst van ‘local jewels’ bevestigt deze trend.

– Kansen voor groei liggen vaak in het buitenland, waardoor lokale marktkennis (in Europa) essentieel is om op een slimme manier de kansen te benutten.

– Het is complexer geworden om een gezonde P&L te managen en de optimale balans te bewaren tussen de voor- en achterkant, het investeringsniveau en de juiste workforce.

– De coronacrisis heeft het belang van agility duidelijk gemaakt: hoe ga je om met plotse, fundamenteel andere omstandigheden?

– Duurzaamheid als thema is niet meer weg te denken. De consument van nu vraagt om duurzame producten. En eist van bedrijven dat ze hun verantwoordelijkheid nemen. Natuurlijk: de wil is er, maar de uitdagingen zijn groot. Hoe verduurzaam je de keten? Op wat voor soort manier ontwikkel je een duurzaam businessmodel en stimuleer je duurzame innovatie? En welke verantwoordelijkheid neem je als individu én als bedrijf?

Consumer Goods & Retail: complexiteit, dynamiek en digitalisering

De eerste 100 dagen van Jochem de Boer, Deli Home

Jochem de Boer is sinds april 2021 Head of Marketing van Deli Home. In gesprek met Astrid Jacobs en Lotty Willemsen - Tijhaar van Ebbinge vertelt hij over zijn eerste 100 dagen bij het bedrijf.
Lees meer

Impact maken in een ondernemende setting
Ebbinge introduceert de nieuwe CEO’s, CMO’s, CDO’s, CCO’s en COO’s binnen Consumer Goods & Retail. De kandidaten in ons netwerk hebben allemaal ervaring met voorgaande vraagstukken en passen goed bij transformatie-, digitaliserings- en professionaliseringsopdrachten in een ondernemende setting. Veelal hebben zij het vak geleerd bij grote internationale corporate (FM)CG- of retail-ondernemingen of E -commerce partijen/pureplayers. Waarna ze – vanuit de behoefte aan meer ondernemerschap en impact dan wel het bijdragen aan de digitale transformatie – bewust kozen voor de overstap naar midmarket-bedrijven.

Wij zoeken continu naar échte leiders die een duurzame impact willen maken en gedreven zijn om het bedrijf gezonder en – vooral ook – de wereld duurzamer, inclusiever en mensgerichter te maken. Wij verbinden deze leiders met onze opdrachtgevers en helpen hen in hun ontwikkeling met leiderschapsprogramma’s als Lead our Future, een co-creatie met De Transformatie Groep.

Ons gespecialiseerde team
Het gespecialiseerde team Consumer Goods & Retail runt al decennia één van de leidende praktijken binnen Ebbinge. In de afgelopen drie jaar hebben we bemiddeld in bijna honderd C-level- en directieposities bij bedrijven binnen Consumer Goods & Retail. Naast directierollen vervullen we ook RvC-posities.​ In de regel zijn onze opdrachtgevers ondernemende midmarket-bedrijven met een omzet van ruwweg 20 tot 500 miljoen euro die in eigendom zijn van Private Equity-partijen of DGA’s/families.

We hebben een groot netwerk in potentiële CEO’s, CMO’s, COO’s en CCO’s in deze sector. Iedere kandidaat behoort tot de top in de markt. Niet alleen kennen we ze allemaal persoonlijk, we onderhouden ook nauwe contacten met ze én weten wat er speelt.

Contact

Wil je contact opnemen? De volgende mensen kunnen je hierbij helpen.

Lead our Future

De wereld om ons heen verandert steeds sneller. Bedrijven hebben te maken met nieuwe vraagstukken waarvan de antwoorden veelal nog niet voorhanden zijn. Voor de leiders aan de top is het soms moeilijk zichzelf te vernieuwen. Dan helpt een versneller van buiten.
Ontdek het leiderschapsprogramma

Niet gevonden wat je zocht?

Ontdek alle Diensten en Expertises , lees onze Leadership Insights of neem Contact op.