Consumer Goods & Retail: complexiteit, dynamiek en digitalisering

De grote vraagstukken van nu vragen om dé leider van morgen

Consumer Goods & Retail: complexiteit, dynamiek en digitalisering

De enorme dynamiek in de Consumer Goods & Retail sector, gekenmerkt door voortdurend veranderende consumentenbehoeften, vragen om toekomstige leiders die deze complexiteit kunnen aanpakken.

Enkele belangrijke vraagstukken voor de leiders van morgen zijn:

  1. Een onmisbare omnichannel-strategie en de voortdurende digitalisering vereisen meer gepersonaliseerde aandacht voor de klant.
  2. Groeimogelijkheden liggen vaak in het buitenland, waardoor kennis van lokale markten (vooral in Europa) essentieel is om slim van kansen te profiteren.
  3. Het beheren van een gezonde P&L en het managen van de optimale balans tussen de omzet en kosten en de juiste workforce.
  4. Duurzaamheid is een onmisbaar thema geworden. Consumenten eisen duurzame producten en verwachten dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen in het verduurzamen van de gehele keten.
Consumer Goods & Retail: complexiteit, dynamiek en digitalisering

De eerste 100 dagen van Baukje ter Huurne, NOC*NSF

'Ik heb de ‘achterkant’ van de sport leren kennen. Dat is heel inspirerend'
Lees het interview

Leiders met impact in een ondernemende setting
Onze kandidaten acteren op C-level niveau, hebben ervaring met bovengenoemde vraagstukken en passen goed bij transformatie-, digitaliserings- en professionaliseringsopdrachten in een ondernemende omgeving. Velen hebben hun ervaring opgedaan bij grote internationale corporate (FM)CG- of retailbedrijven, evenals bij E-commerce partijen/pureplayers. Daarna hebben ze bewust gekozen voor een overstap naar midmarket-bedrijven vanwege hun verlangen naar meer ondernemerschap en impact.

We zijn voortdurend op zoek naar authentieke leiders die een duurzame impact willen maken en gedreven zijn om het bedrijf gezonder en de wereld duurzamer, inclusiever en mensgerichter te maken. Ons doel is om deze leiders te verbinden met onze opdrachtgevers en hen te ondersteunen in hun ontwikkeling met leiderschapsprogramma’s zoals “Lead our Future”, een co-creatie met De Transformatie Groep.

Ons Gespecialiseerde Team
Het Consumer Goods & Retail team bij Ebbinge heeft al tientallen jaren een toonaangevende praktijk binnen de sector. Naast directierollen vervullen we ook RvC-posities. Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk ondernemende midmarket-bedrijven met een omzet tussen de 20 en 800 miljoen euro, in eigendom van Private Equity-partijen of DGA’s/families.

We hebben een uitgebreid netwerk van potentiële C-levelkandidaten, die behoren tot de top in de markt. We kennen hen persoonlijk en onderhouden nauwe contacten, zodat we altijd op de hoogte zijn van wat er speelt.

Contact

Meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? De volgende mensen kunnen je hierbij helpen.

Niet gevonden wat je zocht?

Ontdek alle Diensten en Expertises , lees onze Leadership Insights of neem Contact op.