Ebbinge committeert zich aan het toepassen van 7 good practices voor bestuurders en toezichthouders

Bestuurders en commissarissen zitten op een belangrijke positie om bedrijven te veranderen. Dat is vandaag de dag extra uitdagend. MVO Nederland onthult zeven good practices voor besturen en toezichthouden in de duurzame, nieuwe economie. The School of Leadership by Ebbinge committeert zich als opleider hieraan.

leadership

19 april 2023

Bestuurders en commissarissen zitten op een belangrijke positie om bedrijven te veranderen. Dat is vandaag de dag extra uitdagend. Van bedrijven wordt namelijk steeds indringender verlangd dat ze actief bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke uitdagingen als klimaatverandering, sociale ongelijkheid en de afname van onze biodiversiteit.

Dat betekent dat ze vanuit een breder welvaartsbegrip moeten kijken naar hun organisatie. Het welzijn van de ander en het belang van de planeet moet mee de boardroom in. Dat zorgt voor ongemak.

In het project Ongemak in de Boardroom van MVO Nederland (samenwerkingspartner Ebbinge) en Goldschmeding Foundation gingen bestuurders en commissarissen het ongemak aan. Daaruit kwamen 7 good practices. Het grootse deel van de opleiders op het gebied van leiderschap en governance in Nederland doen mee en committeren zich aan het levend houden van deze good practices. Zo ook The School of Leadership by Ebbinge.

>>> Klik hier om de 7 good practices te lezen

Over een jaar, op 19 april 2024, koppelen The School of Leadership by Ebbinge, NCD – Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren, NR Governance, Governance University, Hemingway Professional Governance, Nyenrode Business University en TIAS School for Business and Society hoe we dit hebben gedaan en wat de resultaten zijn.

Bron & Beeld: MVO Nederland / 14 april 2023