Hét vraagstuk van nu: data & digital

Omdat digitale transformatie een topissue is

Hét vraagstuk van nu: data & digital

Om goede redenen, want het competitieve vermogen – en daardoor het succes van bedrijven – wordt steeds meer bepaald door digitale en datagedreven manieren van werken. Daarin worden bedrijven uitgedaagd op een breed scala aan complexe vraagstukken zoals:

  • Hoe digitaliseren we het businessmodel?
  • Hoe kunnen we klanten beter digitaal bedienen?
  • Hoe verzamelen en verzilveren we data?
  • Voor welke technologie, infrastructuur en architectuur kiezen we?
  • Hoe pushen we technologische innovatie?
  • Hoe gebruiken we e-commerce optimaal?
  • En op welke wijze kunnen we een digitale mindset en werkwijze ontwikkelen?

Het is zomaar een greep uit de talloze vraagstukken rondom data & digital die spelen. Dikwijls zijn het kwesties die een fundamentele verandering of transitie vergen. Daardoor ziet het Data & digital-team van Ebbinge een groeiende behoefte aan digitaal leiderschap.

Hét vraagstuk van nu: data & digital

‘Er is niet één draaiboek voor digitale transformatie’

Welke gevolgen had ‘corona’ voor de digitale transformatie van online reisbureau Sunweb? CDO Brenda van Leeuwen over de kansen van digitalisering én de bijbehorende hoofdpijndossiers.
Bekijk de video

Lead our future
Échte digitale leiders leiden de verandering van bedrijven op het vlak van digitalisering en dataficering. Ze slaan een brug tussen business en technologie en zijn een volwaardige gesprekspartner voor alle overige bedrijfsdisciplines. Het zijn leiders die een messcherpe visie en strategie ontwikkelen op data & digital en deze vervolgens feilloos implementeren. Die de juiste experts, talenten en partijen bijeenbrengen om transities voor elkaar te krijgen. Die thuis zijn in alle inhoudelijke vraagstukken en het omvangrijke speelveld van experts en partijen. Maar die ook buiten de conventies kunnen denken om te vernieuwen. Kortom: het zijn zeldzame duizendpoten.

Ons team
Het team Data & Digital van Ebbinge richt zich op organisaties die digitale versterking in de top zoeken. We zijn gespecialiseerd in het vinden van digitale leiders die bedrijven helpen in hun transformatie op het vlak van data & digital.

Elke maand beantwoordt een consultant uit het team drie vragen over digitaal leiderschap. Deze maand zoomt Joost Reijsenbach de Haan in op jonge technologieleiders die de stap willen maken richting C-level. Lees het stuk hier.

Contact

Wil je contact opnemen? De volgende mensen kunnen je hierbij helpen.

Niet gevonden wat je zocht?

Ontdek alle Diensten en Expertises , lees onze Leadership Insights of neem Contact op.