Toezichthouder en commissaris: kritische taak en functie

De vele verantwoordelijkheden vragen om jouw kwaliteiten

Toezichthouder en commissaris: kritische taak en functie

Als commissaris of toezichthouder is je rol de afgelopen jaren veel belangrijker geworden. Het is allang niet meer een erebaan. Organisaties ontwikkelen zich sneller, maar kunnen ook in turbulente tijden terechtkomen. Het vraagt om een nieuwe invulling van jouw rol binnen de RvC of RvT. Er is meer betrokkenheid, tijd, specifieke kennis en werkelijke belangstelling in de ontwikkeling van de organisatie vereist. Oftewel: er is een stevige verantwoordelijkheid op jouw schouders komen te rusten. Veel meer dan voorheen kun je bovendien in de spotlights komen te staan, inclusief externe exposure in de media. 

Kortom: het is beslist geen nevenfunctie – jouw meerwaarde als goede commissaris of toezichthouder is groot. 

Toezichthouder en commissaris: kritische taak en functie

Doorgroeien als directeur, bestuurder of toezichthouder?

Ebbinge verzorgt in een eigen stijl executive leergangen. Onze leergangen voor directeuren, bestuurders en toezichthouders uit de private en publieke sector gaan over leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en de eigen effectiviteit op het hoogste bestuursniveau.
Ontdek de Ebbinge Leergangen

Het leiden van leiders
De commissarissen en toezichthouders die wij bemiddelen zijn vaak nog actief als bijvoorbeeld CEO, CFO, participatiecommissaris of leider in een specifieke sector. Het zijn zowel mannen als vrouwen. Ervaren, getalenteerde professionals met verstand, kennis, een omvangrijk netwerk, ondernemingszin, betrokkenheid. En – niet in de laatste plaats – een goed ontwikkeld afwegingsvermogen. Daadkrachtige zwaargewichten die in verbinding zijn en een waar verlengstuk vormen van het bestuur en de directie van organisaties. Met andere woorden: mensen die daadwerkelijk in staat zijn om leiders te leiden. Houden we jou met deze omschrijving een spiegel voor? Dan gaan we graag met je in gesprek. 

Leergangen Toezicht Nieuwe Stijl
Daarnaast kun je bij ons deelnemen aan de exclusieve Ebbinge Leergangen, gerichte opleidingen voor aankomende en ervaren commissarissen en toezichthouders. Meer algemeen, maar ook specifiek voor Goede Doelen & Culturele Organisaties, Zorg en Private EquityNiet alleen ligt daar de focus op kennis, we gaan ook in op ieders eigen vaardigheden en zelfinzicht. Centraal staan vragen als: hoe acteer je in situaties van tegenstelling? Wat is het effect van je eigen gedrag? Wanneer intervenieer je en wanneer nog niet? Deze leergangen geven we al meerdere jaren, met iedere keer weer een hoge waardering van deelnemers. 

Contact

Wil je contact opnemen? De volgende mensen kunnen je hierbij helpen.

Niet gevonden wat je zocht?

Ontdek alle Diensten en Expertises, bekijk onze Leadership Insights of neem Contact op.

Alle vacatures