Artikelen

Lees en bekijk klant- en kandidaat cases en opiniestukken. Bekijk portretten van Ebbingers en ervaar onze visie op Leadership.

Echt leiderschap voor positieve verandering

Echt leiderschap voor positieve verandering

‘Hoe kan je succesvol zijn in een wereld die faalt’, vroeg Feike Sijbesma, de topman van DSM, zich af in een interview in de Volkskrant. Succes is meer dan alleen zakelijk, financieel succes voor de organisatie zelf, het vraagt van een topvrouw of -man ook dat hij of zij een positieve bijdrage levert aan die falende wereld.

Lees artikel
Geschreven door: Nienke Weggeman

‘’ Ik heb een enorme drive om mezelf elke dag te ontwikkelen en te verbeteren’’

Lees artikel
Geschreven door: Niels van Tent

Leiderschapslessen: Duurzaam leider zijn, is geen trucje

Lees artikel

”Ik heb best een ander type profiel in de organisatie. Hoe ga je daarmee om?”

Beleving
Steeds vaker vragen onze opdrachtgevers juist om kandidaten afkomstig uit een ander type organisatie, denk bijvoorbeeld aan een meer corporate setting. Ze verwachten zo iemand aan te trekken met een frisse blik, die het geleerde vanuit een andere setting in kan brengen en de organisatie helpt te professionaliseren.
Geschreven door:
Lotty Tijhaar

Merijn Everaarts, Dopper: “Je moet eens failliet zijn geweest om jezelf ondernemer te kunnen noemen”

Opinie
Alle PET-flessen de wereld uit helpen. Met die missie introduceerde Merijn Everaarts de Dopper negen jaar geleden. In de Green Leaders podcast vertelt hij over impact maken en het runnen van een succesvolle scale-up.
Geschreven door:
Niels van Tent

Dit zijn de 7 belangrijkste eigenschappen van duurzame leiders volgens Nederlandse CEO’s

Nieuws
Leiders kunnen zich niet meer beperken tot het sturen op winstgevendheid. Moderne leiders hebben ook oog voor de maatschappelijke impact van hun organisatie. Maar over welke eigenschappen moet zo'n moderne leider beschikken?
Geschreven door:
Niels van Tent

Mentorprogramma Level 20 brengt talent naar de top

Nieuws
14 young professionals in PE en VC krijgen een mentor, om zo de doorstroom van voornamelijk vrouwelijk talent naar de top van de sector te bevorderen
Geschreven door:
Nienke Weggeman