Artikelen

Lees en bekijk klant- en kandidaat cases en opiniestukken. Bekijk portretten van Ebbingers en ervaar onze visie op Leadership.

Ebbinge is partner in platform Green Leaders van Nederland

Ebbinge is als actieve partner ingestapt in het platform Green Leaders. Green Leaders zijn toonaangevende en inspirerende beslissers uit het bedrijfsleven en de wetenschap.

Lees artikel
Geschreven door: Nienke Weggeman

“Voor mij is deze baan een omslagpunt in mijn leven”

Noëmi werkt nu 8 maanden bij Ebbinge. De keuze voor Ebbinge staat voor een omslagpunt in haar leven: ze kwam uit de advocatuur en wilde werken in een omgeving waar ze dicht bij haar waarden kan blijven waardoor ze als persoon van betekenis kan zijn. Ze begeleidt kandidaten in het maken van keuzes te maken die dicht bij hun waarden staan.

Lees artikel
Geschreven door: Anita te Water

CEO Wessanen: “It is all about clean purpose and strong performance”

In samenwerking met Duurzaam Bedrijfsleven interviewde Anita te Water Christophe Barnouin. De CEO bij organic food company Royal Wessanen.

Lees artikel

“Ik had de behoefte om het verschil te kunnen maken”

Beleving
Steeds vaker vragen onze opdrachtgevers juist om kandidaten afkomstig uit een ander type organisatie, denk bijvoorbeeld aan een meer corporate setting. Ze verwachten zo iemand aan te trekken met een frisse blik, die het geleerde vanuit een andere setting in kan brengen.
Geschreven door:
Lotty Tijhaar

‘Gele hesjes’ vragen om nieuw leiderschap in het bedrijfsleven

Opinie
Ineens waren ze er. Gele hesjes. In eerste instantie naar aanleiding van het verhogen van de belasting op diesel door de Franse regering, maar uitgegroeid tot protest tegen de gevestigde orde en daarmee tegen de leiders van het land.
Geschreven door:
Anita te Water

‘Ik geloof heilig dat mensen het verschil maken’

Beleving
Joost is ervan overtuigd dat mensen het verschil maken binnen een organisatie. Naast zijn werk bij Ebbinge is Joost sinds een paar jaar bestuurslid van de Amsterdam City Swim. Een zwemevenement in de Amsterdamse grachten om geld op te halen voor de spierziekte ALS.
Geschreven door:
Nienke Weggeman

‘Ebbinge daagt mij uit een gezonde balans te vinden’

Beleving
Janneke werkt voor familiebedrijven en heeft daarnaast een groot gezin. Zowel op haar werk als privé is Janneke op zoek naar de juiste balans. Het is bij een familiebedrijf van ongelooflijk groot belang dat je de waarden en cultuur goed begrijpt.
Geschreven door:
Nienke Weggeman