Artikelen

Lees en bekijk klant- en kandidaat cases en opiniestukken. Bekijk portretten van Ebbingers en ervaar onze visie op Leadership.

Echt leiderschap voor positieve verandering

Echt leiderschap voor positieve verandering

‘Hoe kan je succesvol zijn in een wereld die faalt’, vroeg Feike Sijbesma, de topman van DSM, zich af in een interview in de Volkskrant. Succes is meer dan alleen zakelijk, financieel succes voor de organisatie zelf, het vraagt van een topvrouw of -man ook dat hij of zij een positieve bijdrage levert aan die falende wereld.

Lees artikel
Geschreven door: Anita te Water

Het leiderschap van Jacqueline Bongartz-Dorrepaal, CSBIO

Lees artikel
Geschreven door: Ebele Wybenga

“Juist als je ongeschreven regels breekt, gaan er deuren open”

Lees artikel

Diversiteit vergt eigen actie en kost tijd

Diversiteit
Een groot deel van de topfuncties in het bedrijfsleven en de politiek wordt bekleed door witte mannen van middelbare leeftijd. Voor sterke teams heb je mensen nodig met uiteenlopende kwaliteiten en verschillende achtergronden. Maar hoe zorg je dat dit lukt? Khalid Boutachekourt en Talitha Muusse delen vier lessen over diversiteit in organisaties.
Geschreven door:
Nina Schuyffel

Het nut van een commissarisopleiding

Opinie
“Biedt een opleiding nog toegevoegde waarde bovenop de ruime bestuurlijke- en leiderschapservaring die ik al heb?”. Een begrijpelijke vraag, want veelal is ruime bestuurlijke kennis en kunde al aanwezig bij (aankomend) toezichthouders. Welke extra handvatten biedt een opleiding je dan nog?
Geschreven door:
Eva Knoups

Diversiteit

Diversiteit
Diversiteit is een belangrijk onderdeel van onze aanpak in de aanloop naar meer diverse directieteams en inclusiviteit in de toekomst.
Geschreven door:
Britt Blomsma

Versterk digitale vaardigheden van toezichthouders in de zorg

Opinie
Al jaren wordt de digitale transformatie gezien als dé oplossing voor verbetering van de kwaliteit en de betaalbaarheid van de zorg. Maar als het digitale DNA van raden van toezicht niet wordt versterkt, is de kans groot dat de digitale transformatie onvoldoende vorm en snelheid krijgt, schrijven toezichthouders Niels van Tent en Saskia Vlaar.
Geschreven door:
Niels van Tent