Artikelen

Lees en bekijk klant- en kandidaat cases en opiniestukken. Bekijk portretten van Ebbingers en ervaar onze visie op Leadership.

Echt leiderschap voor positieve verandering

Echt leiderschap voor positieve verandering

‘Hoe kan je succesvol zijn in een wereld die faalt’, vroeg Feike Sijbesma, de topman van DSM, zich af in een interview in de Volkskrant. Succes is meer dan alleen zakelijk, financieel succes voor de organisatie zelf, het vraagt van een topvrouw of -man ook dat hij of zij een positieve bijdrage levert aan die falende wereld.

Lees artikel
Geschreven door: Ebele Wybenga

‘Innovatieve koplopers moeten geld krijgen om te groeien’

Lees artikel

‘Door persoonlijk contact maak je het verschil’

Lees artikel

Veranderkracht II – Op zoek naar je blinde vlek

Familiebedrijven
De mate waarin je als organisatie in staat bent om te veranderen, bepaalt het duurzame succes van je onderneming. Blinde vlekken binnen je bedrijf belemmeren je om op de juiste manier en in de noodzakelijke richting te kunnen veranderen. Anita te Water schreef een blog over de aanwezigheid van een blinde vlek binnen veel (familie)bedrijven en hoe men hier weer zicht op krijgt.
Geschreven door:
Anita te Water

Drie digitale invalshoeken voor toezichthouders in de zorg

Opinie
‘Digitalisering’ belooft de zorg betaalbaarder en beter te maken. Maar hoe? Het onderwerp komt nog te weinig terug op de bestuurlijke agenda; het ‘digitale DNA’ is nog beperkt. Los dit op door een ‘digitale’ lens aan te brengen en voer zo zelf de regie over de digitale transformatie van de organisatie.
Geschreven door:
Niels van Tent

“In een ideale wereld is de digital officer uiteindelijk overbodig”

#Digital
Digitalisering is op dit moment topprioriteit op de directieagenda van ondernemende organisaties in Nederland. Dit komt omdat de inzet van data en technologie op dit moment cruciaal zijn voor het maken van impact. In de digital practice van Ebbinge verbinden wij digitale leiders en ondernemende organisaties in Nederland. Hiervoor spreken wij dagelijks met digitale leiders. Van de CTO tot aan de CIO digital officer en CEO's in softwarebedrijven.
Geschreven door:
Elise ten Hoor

Biodiversiteit verdient meer aandacht in het bedrijfsleven. Maar waar begin je?

Webinar
Voor bedrijven wordt het steeds belangrijker om een actieve rol te spelen om biodiversiteitsverlies tegen te gaan. En bedrijven kunnen vandaag al beginnen om dit onderwerp op de agenda te zetten. Dat is de conclusie van de webinar voor commissarissen en bestuurders over het belang van biodiversiteit en de invloed van bedrijven georganiseerd door Ebbinge, MVO Nederland en Change Inc.