Artikelen

Lees en bekijk klant- en kandidaat cases en opiniestukken. Bekijk portretten van Ebbingers en ervaar onze visie op Leadership.

Echt leiderschap voor positieve verandering

Echt leiderschap voor positieve verandering

‘Hoe kan je succesvol zijn in een wereld die faalt’, vroeg Feike Sijbesma, de topman van DSM, zich af in een interview in de Volkskrant. Succes is meer dan alleen zakelijk, financieel succes voor de organisatie zelf, het vraagt van een topvrouw of -man ook dat hij of zij een positieve bijdrage levert aan die falende wereld.

Lees artikel
Geschreven door: Ebele Wybenga

‘Nergens leer je zoveel als in een snelgroeiende scale-up’

Lees artikel

Lynn Zebeda: waar klimaatverandering, diversiteit en sociale ongelijkheid elkaar raken

Lees artikel

Radicale verandering in de zorg vraagt om koersvastheid

Webinar
Als je van een afstandje kijkt naar de zorg, zie je dat we vastzitten in het bestaande systeem. Met name door de financiering. Zo veel mogelijk behandelen is de norm, niet: wat heeft de patiënt nodig? Wat is zinnig? Hiervoor is een radicale verandering nodig. Peter Bennemeer was bij ziekenhuis Bernhoven verantwoordelijk voor zo’n succesvolle transformatie. ‘Het empoweren van mensen, koers zetten én koers houden vraagt om sterk leiderschap.’

Veranderkracht III – Praten en luisteren, maar dan een keertje écht

Familiebedrijven
Net als veel anderen kom ik uit een gezin waar vroeger niet vaak over gevoelens werd gesproken. Dat heb ik in mijn latere leven echt moeten leren, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Om stil te staan bij wat ik zelf belangrijk vind, dat vervolgens ook te uiten en van daaruit het gesprek met anderen aan te gaan. En zo ook dichter bij hun gevoelswereld te komen.
Geschreven door:
Willemijn Broerse-Rienks

‘Er is niet één draaiboek voor digitale transformatie’

#Digital
De reisbranche kreeg het de afgelopen tijd flink te verduren. Welke gevolgen had ‘corona’ voor de digitale transformatie van online reisbureau Sunweb? CDO Brenda van Leeuwen over de kansen van digitalisering én de bijbehorende hoofdpijndossiers.

‘Elke leider heeft momenten voor zichzelf nodig’

Portretten
Zo denkt Marjolein Bosch, Director bij Ebbinge en Yogi, over harde en zachte kwaliteiten en voldoening vinden in je werk.
Geschreven door:
Ebele Wybenga