Artikelen

Lees en bekijk klant- en kandidaat cases en opiniestukken. Bekijk portretten van Ebbingers en ervaar onze visie op Leadership.

Echt leiderschap voor positieve verandering

Echt leiderschap voor positieve verandering

‘Hoe kan je succesvol zijn in een wereld die faalt’, vroeg Feike Sijbesma, de topman van DSM, zich af in een interview in de Volkskrant. Succes is meer dan alleen zakelijk, financieel succes voor de organisatie zelf, het vraagt van een topvrouw of -man ook dat hij of zij een positieve bijdrage levert aan die falende wereld.

Lees artikel
Geschreven door: Ebele Wybenga

‘Geef mensen direct je volle vertrouwen, niet stap voor stap’

Lees artikel
Geschreven door: Nienke Weggeman

Ebbinge legt meer focus op de zorg en benoemt Niels van Tent als partner

Lees artikel

Het leiderschap van Carla Smits-Nusteling, beroepscommissaris en voormalig CFO

Het leiderschap van
‘Een goede leider benoemt de olifant in de kamer’
Geschreven door:
Anita te Water

“Leiderschap is liefde, hoe absurd dat ook klinkt”

Echte vragen
Ebbinge stelt leiders van vandaag en morgen de vragen die er echt toe doen. Deze keer Madelein Smit, Chief Information Officer van EVBox Group.
Geschreven door:
Ebele Wybenga

Antea Commissarissen Academy

Nieuws
Antea is – in samenwerking met Ebbinge – de Antea Commissarissen Academy gestart. Deze Academy organiseert jaarlijks één of meerdere masterclass(es) rondom relevante governance thema’s voor commissarissen van Antea. De masterclasses worden geleid door één of meerdere deskundige sprekers en een moderator vanuit Ebbinge. In november jl. is de eerste tweedaagse masterclass gehouden waaraan 10 Informals hebben meegedaan.

Functie-eis: digitale expertise

Opinie
Digitale transformatie wordt gezien als dé oplossing voor verbetering van de kwaliteit en de betaalbaarheid van de zorg. Voor een goede en snelle transformatie is ook in de raden van toezicht kennis van digitalisering nodig, benadrukken toezichthouders Niels van Tent en Saskia Vlaar.