Artikelen

Lees en bekijk klant- en kandidaat cases en opiniestukken. Bekijk portretten van Ebbingers en ervaar onze visie op Leadership.

Echt leiderschap voor positieve verandering

Echt leiderschap voor positieve verandering

‘Hoe kan je succesvol zijn in een wereld die faalt’, vroeg Feike Sijbesma, de topman van DSM, zich af in een interview in de Volkskrant. Succes is meer dan alleen zakelijk, financieel succes voor de organisatie zelf, het vraagt van een topvrouw of -man ook dat hij of zij een positieve bijdrage levert aan die falende wereld.

Lees artikel
Geschreven door: Niels van Tent

Green Leaders Impact Diner

Lees artikel
Geschreven door: Niels van Tent

Paul van Liempt gesprek met André Nijhof over de kenmerken van een duurzame leider.

Lees artikel

‘’ Ik heb een enorme drive om mezelf elke dag te ontwikkelen en te verbeteren’’

Beleving
Geschreven door:
Nienke Weggeman

Leiderschapslessen: Duurzaam leider zijn, is geen trucje

Opinie
Om als bedrijf relevant te blijven is winstmaximalisatie niet langer genoeg. Bijdragen aan een klimaatneutrale, circulaire en inclusieve toekomst behoort ook tot het takenpakket. Dat vraagt om nieuw leiderschap waarbij de impact voorbij de eigen organisatie reikt. Wat houdt dat nieuwe leiderschap in en welke kwaliteiten zijn daarvoor nodig?
Geschreven door:
Niels van Tent

”Ik heb best een ander type profiel in de organisatie. Hoe ga je daarmee om?”

Beleving
Steeds vaker vragen onze opdrachtgevers juist om kandidaten afkomstig uit een ander type organisatie, denk bijvoorbeeld aan een meer corporate setting. Ze verwachten zo iemand aan te trekken met een frisse blik, die het geleerde vanuit een andere setting in kan brengen en de organisatie helpt te professionaliseren.
Geschreven door:
Lotty Tijhaar

Merijn Everaarts, Dopper: “Je moet eens failliet zijn geweest om jezelf ondernemer te kunnen noemen”

Opinie
Alle PET-flessen de wereld uit helpen. Met die missie introduceerde Merijn Everaarts de Dopper negen jaar geleden. In de Green Leaders podcast vertelt hij over impact maken en het runnen van een succesvolle scale-up.
Geschreven door:
Niels van Tent