Artikelen

Lees en bekijk klant- en kandidaat cases en opiniestukken. Bekijk portretten van Ebbingers en ervaar onze visie op Leadership.

Jacqueline van den Ende: ‘De volgende generatie zegt ongetwijfeld ook tegen ons: dit hadden jullie anders moeten doen’

Jacqueline van den Ende: ‘De volgende generatie zegt ongetwijfeld ook tegen ons: dit hadden jullie anders moeten doen’

Ebbinge stelt leiders van vandaag en morgen de vragen die er echt toe doen. Deze keer Jacqueline van den Ende, oprichter en CEO van duurzaam investeringsplatform Carbon Equity.

Lees artikel
Geschreven door: ANP

Vervullen vacatures nog lastiger, werkgevers zoeken oplossingen

Lees artikel
Geschreven door: ANP

NLInvesteert: mkb blijft investeren ondanks onzekere

Lees artikel

Een nieuwe wereld vraagt om nieuw leiderschap: ‘De toppers van je oude bedrijf zijn niet meer de toppers van je nieuwe bedrijf’

Écht Leiderschap
De wereld verandert sneller dan ooit en dat betekent dat het bedrijfsleven zich moet aanpassen. Naar duurzaam en toekomstbestendig. Daar is nieuw leiderschap voor nodig, zien Egbert Vennik (Hendrik Veder Group) en Michelle le Cuivre (Ebbinge).

SER roept grote bedrijven op mee te doen met Diversiteitsportaal

Nieuws
De Sociaal-Economische Raad (SER) roept grote bedrijven op zich aan te melden voor zijn nieuwe Diversiteitsportaal. Dit dinsdag gepresenteerde portaal moet ruim 5000 bedrijven op weg helpen om meer vrouwen op belangrijke posities te krijgen.
Geschreven door:
ANP

Nieuwe Corporate Governance Code, heb jij hem al gezien?

Leadership
In de nieuwe code hebben meer maatschappelijke thema’s een plaats. Een belangrijke wijziging in de nieuwe code is bijvoorbeeld dat bestuurders verantwoordelijk zijn voor duurzame lange termijn waardecreatie en dat ze de belangen van stakeholders moeten meewegen.

SOL Boekentip: De Goede Voorouder – Roman Krznaric

Leadership
The School of Leadership bespreekt opmerkzame boeken gerelateerd aan leiderschapsontwikkeling. 'Toen ik dit boek las moest ik denken aan de BBC documentaire ‘A Life on our Planet’ wat start en eindigt met David Attenborough staand tussen de ruïnes van Tsjernobyl, waar inmiddels de bomen en dieren het terrein overgenomen hebben'