Artikelen

Lees en bekijk klant- en kandidaat cases en opiniestukken. Bekijk portretten van Ebbingers en ervaar onze visie op Leadership.

Echt leiderschap voor positieve verandering

Echt leiderschap voor positieve verandering

‘Hoe kan je succesvol zijn in een wereld die faalt’, vroeg Feike Sijbesma, de topman van DSM, zich af in een interview in de Volkskrant. Succes is meer dan alleen zakelijk, financieel succes voor de organisatie zelf, het vraagt van een topvrouw of -man ook dat hij of zij een positieve bijdrage levert aan die falende wereld.

Lees artikel

‘Eerst je eigen tuin opruimen, dan pas kun je verder kijken’

Lees artikel
Geschreven door: Vincent Timmers

Het leiderschap van Ibrahim Bayram, CFPO

Lees artikel

Besturen en toezicht houden in tijden van crisis: hoe doe je dat?

Opinie
Hoe houd je als bestuurder of commissaris focus in een tijd die alleen maar lijkt te gaan over controle en overleven? Toezichthouder Jolande Sap en CEO Teun Verheij deelden hun belangrijkste lessen van de coronacrisis: wees kritisch en constructief, durf kwetsbaarheid te tonen en zorg voor een brede diversiteit in de RvC.
Geschreven door:
Nina Schuyffel

‘Zonder kwetsbaarheid geen leiderschap’

Echte vragen
Ebbinge stelt leiders van vandaag en morgen de vragen die er echt toe doen. Deze keer Roelien Ritsema van Eck, lid College van Bestuur Erasmus Universiteit Rotterdam.
Geschreven door:
Ebele Wybenga

Het leiderschap van Frederique van Maldegem, CFTO

Het leiderschap van
‘Uiteindelijk gaat het om vertrouwen en de relatie met je stakeholders’
Geschreven door:
Sanne del Tin

De toezichthouder als moreel kompas

Opinie
Vorige week pleitten meer dan 250 bedrijven om duurzaamheid als hoeksteen voor herstelplannen na Corona te nemen. Het nemen van brede maatschappelijke betrokkenheid is al langer ingezet. Logisch dat die veranderende kijk op ondernemerschap ook betekent dat leiderschap verandert.
Geschreven door:
Niels van Tent