Publiek ondernemerschap: nieuwe leiders met een publiek hart

Een zakelijke aanpak binnen het maatschappelijke domein

Publiek ondernemerschap: nieuwe leiders met een publiek hart

Maatschappelijk belangrijke sectoren, zoals zorg, onderwijs, goede doelen en de publieke organisatie, verschillen behoorlijk van elkaar. Hoe groot de verschillen ook zijn: Ebbinge ziet, met name op leiderschapsvlak, juist ook de gelijkenissen. 

Wij staan voor publiek ondernemerschap. En introduceren leiders met hart voor de publieke zaak en het collectief, maar die óók de kracht en kunde van het ondernemerschap inbrengen en met een zakelijke blik naar de publieke sector durven te kijken. Interessant genoeg neemt het belang van en de interesse voor de collectiviteit weer toe. Het vertrouwen in het leiderschap binnen het maatschappelijke domein mag worden verbeterd. Juist daarom zijn nieuwe leiders nodig. Vanuit dat perspectief onderschrijft Ebbinge de kracht en het belang van een goed geleide publieke sector. 

Publiek ondernemerschap: nieuwe leiders met een publiek hart

'Zorgpersoneel vinden is de volgende grote uitputtingsslag’

Ebbinge stelt leiders van vandaag en morgen de vragen die er echt toe doen. Deze keer Ernst Kuipers, voormalig voorzitter Raad van Bestuur Erasmus MC, voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg en hoogleraar gastro-enterologie.
Lees het hele interview hier

Totaalaanbod
Als team Publiek & Zorg werken wij niet alleen vanuit ons maatschappelijke, publieke hart. We acteren ook en vooral vanuit onze visie op publiek ondernemerschap en ons engagement richting specifieke sectorontwikkelingen – waarover we met regelmaat publiceren. In deze sectoren bieden wij een totaalportfolio aan: search, interim, executive development en leergangen. Voor de publieke sector hebben wij specifieke leergangen ontwikkeld voor onder meer de ABD (leergang Toezicht ‘Nieuwe Stijl’), de zorg (leergang Toezicht ‘Nieuwe Stijl’ in de Zorg en de leergang Leiderschap in de Zorg) en de leergang Toezicht ‘Nieuwe Stijl’ bij Goede Doelen en Culturele Instellingen. 

Écht leiderschap
Waar mogelijk en relevant zoekt Ebbinge steeds naar het ‘andere profiel’, naar de diversiteit:de publieke ondernemer, het meer zakelijke profiel, de nieuwe(re) generatie, de leider van buiten de sector, de toezichthouder Nieuwe Stijl. Steeds met inachtneming van de oprechte verbondenheid van kandidaten met de publieke zaak en de betreffende sector en organisatie. 

Ons team
In ons team Publiek & Zorg werken bevlogen en ervaren professionals die feilloos snappen wat in deze sectoren gevraagd wordt in termen van leiderschap, bestuur en toezicht. Wij kennen de deelmarkten goed en hebben vaak zelf ervaring met (leidinggevende of toezichthoudende posities binnen) deze sectoren. 

 

Contact

Wil je contact opnemen? De volgende mensen kunnen je hierbij helpen.

Overige segmenten

Niet gevonden wat je zocht?

Ontdek alle Diensten en Expertises , lees onze Leadership Insights of neem Contact op.