Ondernemende leiders met het vermogen te versnellen

Leiderschap dat leidt tot betere marktposities

Ondernemende leiders met het vermogen te versnellen

Ebbinge werkt al sinds jaar en dag voor het merendeel van de private equity-partijen en portfoliobedrijven. Wij begrijpen de dynamiek en karakteristieken van deze markt als geen ander en kennen ook – en vooral – het type leiders waar deze sector om vraagt. Namelijk ondernemende leiders die ook in lastige omstandigheden de koers uitzetten en resultaat leveren. Wij zijn vaak al pre-deal betrokken en in staat om transitie en snelheid te combineren. Zo helpen we het fundament te leggen onder een structureel betere marktpositie en waardering van een bedrijf. 

Onze focus is versterking: van de leiding van de bedrijven én van de teams met PE-professionals.  

Ondernemende leiders met het vermogen te versnellen

Podcast: Ebbinge in gesprek met Active Capital over Private Equity en duurzaam leiderschap

De laatste jaren zien we dat steeds meer Private Equity-partijen kiezen voor ander soort investeringen, gericht op duurzaamheid en de lange termijn. Deze aanpak vereist ook een nieuw type leider. Maar hoe vind je die? 'Door maar te blijven doorvragen, kom je er echt wel achter wat iemands intrinsieke motivatie is. Als dat er niet in zit, dan merk je dat.'
Luister hier

Voor portfoliobedrijven: nieuwe ondernemende leiders
De kern van ons werk is tweeledig: vaste en interim-posities invullen en de ontwikkeling van topteams bevorderen. Wij bieden functionele discipline-ervaring in de gespecialiseerde sectoren handel en industrie, zakelijke diensten, consumer en retail. Via ondernemers, buy-in-managers en leiders die een organisatie of specifieke discipline naar een volgende fase kunnen brengen.

Voor PE-partijen: een nieuwe generatie PE-professionals
Wij onderhouden een gespecialiseerd netwerk van ervaren private equity-professionals. Onze positie in deze markt is sterk. Wij kennen hen en zij ons. Zodat we snel en adequaat kunnen reageren op vragen uit de markt.

In de markt van startende PE-professionals bieden wij onze cliënten het exclusieve jaarprogramma ‘Ebbinge Investment Program’. Daarin brengen we de top van de academische afstudeerders in contact met de top van de PE-huizen.

Leergang Commissaris in private equity: voor de participatiecommissaris
Nieuw in ons aanbod is een jaarleergang voor private equity-commissarissen. Deze cursus is gericht op de specifieke dynamiek tussen een actieve aandeelhouder en het management, de meerwaarde die je als participatiecommissaris kunt bieden en je eigen rol, vaardigheden en beperkingen.

Managementscans en executive (team) development
Ook bieden wij ontwikkelgericht(e) managementscans, leadership assessments en leadership team development. Zo helpen we teams op een gemakkelijke manier om elkaar weer te begrijpen en beter samen te werken. Vaak zijn het korte, intensieve trajecten met een positieve impact.

Snelheid x zorgvuldigheid = performance

Kenmerkend voor onze aanpak: snelheid gecombineerd met zorgvuldigheid. We weten namelijk hoe belangrijk het binnen private equity is om snel kwaliteit te leveren. Die snelheid mag echter niet ten koste gaan van zorgvuldigheid. Wij staan garant voor de kwaliteit van onze leiders. Uiteindelijk gaat het om de performance die zíj leveren, de waardeversnelling die zíj brengen. Daarbij kijken we niet alleen naar individuele leiderschapskwaliteiten, maar ook naar de match. Met collega’s uit het topteam én tussen de organisatie in kwestie en de persoonlijkheid van de potentiële leider.

Ons team
Ons team bestaat uit een groot aantal gepassioneerde, dedicated private equity-specialisten met jarenlange ervaring. Wij begrijpen wat private equity betekent in termen van ondernemerschap, écht leiderschap, waardecreatie en toezicht.

 

Contact

Wil je contact opnemen? De volgende mensen kunnen je hierbij helpen.

Niet gevonden wat je zocht?

Ontdek alle Diensten en Expertises , lees onze Leadership Insights of neem Contact op.