De beste CFO is niet goed genoeg

Het gaat om de best passende CFO

De beste CFO is niet goed genoeg

Een goede CFO of financieel directeur brengt overzicht en inzicht. Hij of zij zorgt voor solide analyses en accurate gegevens die de basis vormen voor de juiste (strategische) besluiten. Kosten en cashflow zijn in controle en verrassingen passé. Als constructieve sparringpartner begrijpt de directeur de business, denkt mee over hoe iets wél kan en creëert waarde op zowel de korte als lange termijn. Tegenspraak wordt gegeven als het moet, scherpte op kosten en risico’s is er altijd. Belangrijke kwaliteiten zijn strategisch vermogen en implementatiekracht. De geknipte financiële man of vrouw begrijpt daarnaast de specifieke setting. Vanuit zijn of haar ervaring in de branche – of juist daarbuiten.

Niet alleen de juiste skills en ervaring zijn cruciaal. Ook het aansluiten op – en een radar hebben voor – de ambitie, uitdagingen en cultuur van de organisatie, terwijl tegelijk een nieuwe frisse blik wordt toegevoegd. Corporate types zijn vaak geen match. Een benoeming doen is niet moeilijk, een duurzame wel. De CFO-praktijk is al 39 jaar een kernspecialisatie van Ebbinge. Wij kijken naar het verhaal achter het cv. Of iemand echt past, hangt grotendeels af van zijn waarden en drijfveren. Wie is hij als mens?

 

De beste CFO is niet goed genoeg

'Je moet nooit stoppen met aan jezelf te twijfelen'

Wat voor leiderschap verwachten we van een Chief Financial Officer? Vincent Timmers van Ebbinge sprak met Dirk-Jan Patijn, CFO van PCI. 'Markten veranderen, klanten veranderen. Als bedrijf moet je daar continu in mee veranderen. Stilstand is achteruitgang'
Lees het hele interview hier

Contact

Wil je contact opnemen? De volgende mensen kunnen je hierbij helpen.

Niet gevonden wat je zocht?

Ontdek alle Diensten en Expertises , lees onze Leadership Insights of neem Contact op.