Interim management

als er met urgentie nieuw leiderschap nodig is

Interim management
Op zoek naar een Interim Directeur? Neem contact op met Joost ’t Hooft

Chat on WhatsApp     

Wanneer kies je voor het aantrekken van een Interim Manager? En wanneer niet? Juist als het systeem onder druk staat, is er een zorgvuldige afweging belangrijk. Twee basisvoorwaarden spreken voor zich: de interimmer moet heel goed zijn en de te verwachten resultaten realistisch.

Ebbinge kent de markt en heeft een groot netwerk van interim directeuren en bestuurders. We denken graag open en kritisch mee over jouw vraag. En kunnen direct in actie komen. We werken met overtuiging, plezier en succes in het midmarket bedrijfsleven (private equity-owned en familiebedrijven) zorg en welzijn, het onderwijs, de NGO sector, voor publieke organisaties en de groeiende publiek-private sector.

Binnen enkele dagen (72 uur) presenteren wij een shortlist met sterke en beschikbare kandidaten.

Scroll naar beneden voor vijf redenen om een interim directeur aan te stellen.

 

Interim management

Wanneer interim management?


1. Specifieke expertise is nodig

Je hebt expertise nodig, die niet permanent in de organisatie aanwezig hoeft te zijn. Bijvoorbeeld bij een fusie, reorganisatie, een verander- of verbeterprogramma. Een interim manager die snel effectief is, vanuit visie en deskundigheid. Bijkomend voordeel van de inzet van een specialistische interim manager: het is minder kostbaar dan een consultant.

2. De transitie moet versnellen
De wereld verandert. Je constateert dat de organisatie niet in staat is in hetzelfde tempo mee te veranderen. Directie en management hebben een impuls nodig. Voeg dan iemand toe met specifieke leiderschapskenmerken en ervaring. Iemand die met nieuwe energie vanuit objectiviteit kan leiden en inspireren. Zodat het eigen team méér resultaten boekt.

3. Crisismanagement is onontkoombaar
De organisatie zit in de problemen. Omdat er bijvoorbeeld verlies wordt gemaakt, de operatie vastloopt of omdat de cultuur is verziekt. Dan is het soms onontkoombaar om nieuw leiderschap in te brengen. Een interim voorzitter Raad van Commissarissen, bestuurder of directeur. Iemand die snel de juiste analyse maakt en zorgt voor een plan. En dat in een goede verbinding met stakeholders en de organisatie uitvoert.

4. Er moet snel een opvolger starten
In de directie komt een plek vrij. Onverwacht, per direct of op heel korte termijn. Als overbrugging tot de start van de definitieve opvolger, kan interim management een uitkomst zijn. Je kunt de interim directeur of bestuurder bovendien een extra opdracht meegeven. De interimmer kan aanvullen, beweging brengen, verandering begeleiden en ervaring overdragen aan de vaste opvolger.

5. De beste koers is nog niet duidelijk
Soms is er tijd nodig om te bepalen welke kant een organisatie op moet. Of om te besluiten hoe je de topstructuur opnieuw vormgeeft. Een interim manager zorgt voor rust en continuïteit. Of voert juist de nodige verandering door. Zodat de leiders van de organisatie zich op de strategische keuzes kan richten die voorliggen.

Interimmers aan het woord

Is Interim Management een vak apart? Wanneer is de opdracht succesvol afgerond? En misschien nog wel belangrijker: waarin onderscheidt een Interimmer zich van de vaste medewerker? Bekijk de video's hieronder!

Is Interim Management een vak apart?

Wanneer is de interim opdracht succesvol afgerond?

Waarin onderscheidt een Interimmer zich van de vaste medewerker?

Contact

Wil je meer weten over het inschakelen van een Interim Manager via Ebbinge Interim?

Neem dan contact op met het team via 020 – 5 725 725 of mail naar interim@ebbinge.nl.

Overige diensten

Search

Versterking van buiten nodig in de top? Ebbinge biedt toegang tot de beste leiders.

Leadership Development

Het leiderschap versterken door het zelfinzicht te vergroten is een essentiële pijler van onze dienst Leadership development.

The School of Leadership

Doorgroeien als directeur, bestuurder of toezichthouder? Ebbinge verzorgt in een eigen stijl executive leergangen.

Niet gevonden wat je zocht?

Ontdek alle Diensten en Expertises , lees onze Leadership Insights of neem Contact op.