Opvolging en continuïteit als fundamentele thema’s

Leiders die de cultuur van familiebedrijven aanvoelen

Opvolging en continuïteit als fundamentele thema’s

Binnen dga- en familiebedrijven speelt het thema opvolging en continuïteit van nature praktisch altijd. Familiebedrijven zijn immers in essentie het product van opvolging binnen de familie. Opvolging gaat niet alleen over economische en financiële continuïteit of de waarde van de onderneming zelf. Het draait juist ook om andere factoren, zoals gemeenschapszin, cultuur en waarde voor werknemers. Van oudsher wordt daar vaak anders naar gekeken dan bij niet-familiebedrijven. Wanneer opvolging van familie of dga niet mogelijk is van binnenuit en men een leider van buitenaf moet zoeken, wordt opvolging een complexer thema.

Opvolging en continuïteit als fundamentele thema’s

‘Gezond ondernemerschap vind je bij familiebedrijven’

Ebbinge stelt leiders van vandaag en morgen de vragen die er echt toe doen. Deze keer Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener Bierbrouwerij. 'Wat Gulpener anders maakt dan de rest van brouwend Nederland is dat we heel bewust een duurzame route bewandelen met regionaliteit als kernwaarde. Mijn vader begon in de jaren negentig al samenwerkingen met lokale boeren om álle grondstoffen uit de eigen regio te halen.'
Lees het interview

De Ebbinge manier

Vanuit het Ebbinge DGA & Familiebedrijven team bieden wij onze specialisatie en ervaring in opvolgingsvraagstukken en de invulling van posities in RvC en directie.

Onze aanpak kenmerkt zich door:

• Menselijkheid
Wat bedoelen we daarmee? De nieuwe generatie leiders beschikt over meer dan voldoende professionaliteit en ondernemerschap. Daarnaast zien we dat deze generatie ook het belang meeneemt van de bedrijfswaarden en de cultuur. Niet alleen kijken ze strategisch en zakelijk, tevens nemen ze de menselijke maat mee. Samen met de mensen realiseren ze de plannen.

• Professionaliteit
Ervaring en professionaliteit is nodig om het ondernemerschap, dat vaak diep in de genen van dga- en familiebedrijven zit, te begrijpen. Wij bieden niet alleen analyse- en selectievermogen, maar zijn ook werkelijk betrokken. Niet onbelangrijk: we begrijpen bovendien de historie en gewenste veranderingen voor de toekomst, waarbij we de cultuur en kernwaarden in het achterhoofd houden.

• Zorgvuldigheid
Naast snelheid is ook zorgvuldigheid belangrijk. Wij betrekken alle stakeholders: aandeelhouders en mensen in de onderneming, RvC of RvA. Zo creëren we het noodzakelijke draagvlak voor de uiteindelijke benoeming. Altijd vanuit een transparant en persoonlijk proces, zowel tijdens het search-traject als in de begeleiding en on-boarding erna.

De paradox: continuïteit en vernieuwing
Ebbinge werkt sinds jaar en dag voor familiebedrijven, zowel voor functies op directieniveau als RvC-/RvA-rollen. Wij zijn ons ervan bewust dat er meestal continuïteit gevraagd wordt, terwijl er tegelijkertijd vernieuwing nodig is. Wij kennen de leiders die deze balans goed aanvoelen en aanbrengen.

Ons team
Ons team Dga- & familiebedrijven is gespecialiseerd in opvolgingsvraagstukken voor familie- en dga-bedrijven. Het team hanteert een zorgvuldig en transparant proces voor en na de benoeming. De ondernemende leiders in ons uitgebreide netwerk, dat alle functionele disciplines bestrijkt, willen en kunnen allemaal in dit soort bedrijven werken.

Contact

Wil je contact opnemen? De volgende mensen kunnen je hierbij helpen.

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk de Diensten of Functiegroepen waarin wij actief zijn, lees onze Artikelen of bezoek Echt Ebbinge.

Alle vacatures