Leiders die de cultuur van familiebedrijven waarderen

Smeed jij de menselijke maat samen met ondernemerschap?

Leiders die de cultuur van familiebedrijven waarderen

Nieuw leiderschap gaat bij familiebedrijven niet alleen over economische en financiële continuïteit of de waarde van de onderneming zelf. Het draait juist ook om andere factoren, zoals gemeenschapszin, cultuur en waarde voor werknemers. Van oudsher wordt daar vaak anders naar gekeken dan bij niet-familiebedrijven. Is opvolging van familie of dga niet mogelijk van binnenuit en is er een leider van buitenaf nodig? Dan wordt opvolging een complexer thema en klopt men vaak aan bij Ebbinge.

Leiders die de cultuur van familiebedrijven waarderen

‘Gezond ondernemerschap vind je bij familiebedrijven’

Ebbinge stelt leiders van vandaag en morgen de vragen die er echt toe doen. Deze keer Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener Bierbrouwerij. 'Wat Gulpener anders maakt dan de rest van brouwend Nederland is dat we heel bewust een duurzame route bewandelen met regionaliteit als kernwaarde. Mijn vader begon in de jaren negentig al samenwerkingen met lokale boeren om álle grondstoffen uit de eigen regio te halen.'
Lees het interview

De Ebbinge-manier

Het Ebbinge-team Dga- & familiebedrijven zet zijn ervaring en expertise in voor opvolgingsvraagstukken en het invullen van posities in de RvC en directie.

Onze aanpak kenmerkt zich door:

• Menselijkheid
De nieuwe generatie leiders beschikt over evenveel professionaliteit als ondernemerschap en heeft oog voor de waarden en cultuur van de onderneming. De leiders van morgen kijken strategisch en zakelijk, maar nemen ook de menselijke maat mee. Samen met de mensen realiseren ze de plannen.

• Professionaliteit
Ervaring en professionaliteit is nodig om het ondernemerschap, dat vaak diep in de genen van dga- en familiebedrijven zit, te begrijpen. Wij bieden niet alleen analyse- en selectievermogen, maar zijn ook werkelijk betrokken. Niet onbelangrijk: we begrijpen bovendien de historie en gewenste verandering voor de toekomst, waarbij ook de cultuur en kernwaarden worden meegenomen. Daardoor zijn we altijd in staat om een perfecte match te realiseren tussen de nieuwe leider en het bedrijf in kwestie.

• Zorgvuldigheid
Naast snelheid is ook zorgvuldigheid belangrijk. Wij betrekken alle stakeholders: zowel aandeelhouders als mensen in de onderneming, RvC of RvA. Zo creëren we het noodzakelijke draagvlak voor de uiteindelijke benoeming. Altijd vanuit een transparant en persoonlijk proces. In het search-traject, de begeleiding én de on-boarding.

De paradox: continuïteit en vernieuwing
Ebbinge werkt sinds jaar en dag voor familiebedrijven, functies op directieniveau en RvC-/RvA-rollen. Wij beseffen dat bedrijven veelal om continuïteit vragen, maar tegelijkertijd vernieuwing nodig hebben. Wij kennen de leiders die deze balans goed aanvoelen en aanbrengen.

Ons netwerk
Ben jij een excellente leider die begrijpt waar het binnen familiebedrijven om draait? Neem dan contact met ons op. We nemen je graag op in onze rolodex.

Ons team
Ons team Dga- en familiebedrijven is gespecialiseerd in leiderschapsvraagstukken voor familie- en dga-bedrijven alsmede directie- en RvC-/RvA-rollen. Het team hanteert in iedere zaak een zorgvuldig en transparant proces voor én na de benoeming.

Contact

Wil je contact opnemen? De volgende mensen kunnen je hierbij helpen.

Niet gevonden wat je zocht?

Ontdek alle Diensten en Expertises, bekijk onze Leadership Insights of neem Contact op.

Alle vacatures