In gesprek met Mariken Tannemaat, commissaris ABN AMRO

Ebbinge ging in gesprek met Mariken Tannemaat over haar rol als commissaris bij ABN AMRO en waarom ze daarin zo veelgevraagd is. Digitalisering is hierbij key. 'Ik heb nooit echt nagedacht over wat ik wilde doen of wilde bereiken. Daar gaat het mij niet om. Ik wil het verschil maken'. Bekijk hier het interview!

echt-leiderschap

 

 

Ebbinge ging in gesprek met Mariken Tannemaat over haar rol als commissaris bij ABN AMRO en waarom ze daarin zo veelgevraagd is. Digitalisering is hierbij key.

Mariken vertelt over haar veelgevraagde rol als commissaris: ‘Het helpt dat ik een digitale achtergrond heb. Er is veel vraag naar digitale commissarissen. Mijn banen waren altijd heel erg in het hart van de digitalisering. Bij elk nieuw bedrijf waar ik kom, kan ik wat brengen en kan ik wat leren. Je moet nooit denken dat jij degene bent die alles weet, dat is namelijk niet zo.’

Marikens ambities liggen vooral op het vlak van duurzaamheid. ‘Het duurzaamheidsproject waar we nu in gaan, is een van de allerbelangrijkste dingen die we kunnen doen. Dat we de transitie maken naar een wendbaar bedrijf. Wendbare bedrijven zijn ontzettend belangrijk voor de toekomst en daarbij helpt digitalisering enorm. De wereld van nu acteert op basis van regelgeving die eerder is opgesteld. Dat is regelmatig een twistpunt. Want wat doe je met bedrijven die nog niet zover zijn in duurzaamheid? Financier je die niet of neem je ze mee in de transitie? Als je een grote vervuiler nu meeneemt, is de winst enorm. Wij willen daar voorloper in zijn’.

In de zomer van 2022 ging Ebbinge in gesprek met Mariken Tannemaat, commissaris bij ABN AMRO en met Roel Welsing, Algemeen Directeur Apenheul, over écht leiderschap. Het gesprek met Roel bekijk je hier.

Interviewer: Froukje Jansen