In gesprek met Roel Welsing, Algemeen Directeur Apenheul

Ebbinge ging in gesprek met Roel Welsing, Algemeen Directeur van dierentuin Apenheul, over écht leiderschap. 'Bij alles wat je in de doorontwikkeling doet, moet je je afvragen: hoe gaat dat uitpakken voor het park?'

echt-leiderschap

 

Ebbinge ging in gesprek met Roel Welsing, Algemeen Directeur van dierentuin Apenheul, over écht leiderschap. Benieuwd naar Roel zijn leiderschapsdilemma’s? Bekijk bovenstaande video.

Roel over hoe hij bij Apenheul is terechtgekomen:
“De vacature [van Algemeen Directeur] stond in de krant. Ik heb toen gezegd: ‘Ik heb natuurlijk geen verstand van apen, maar waar ik wél verstand van heb, is hoe je met een commerciële propositie invulling geeft aan een maatschappelijke ambitie’.”

Daarnaast trok deze positie hem ook aan omdat het ‘gewoon leuk’ is.
“Vandaag ook weer. Allemaal lachende kinderen in het park, die van alles meemaken en twee keer op en neer rennen.”

En of Roel snel tevreden is?
“Niet snel. Ik zeg wel heel vaak ‘Jongens, kijk hoe goed we het hebben’ en probeer daar veel mee bezig te zijn. Maar als ik heel eerlijk ben, dan zit daar nog wel een ontwikkelpuntje. Ik weet dat ook wel. Ik moet heel erg uitkijken dat ik de lat niet te hoog leg. Ik verwacht veel, van mezelf maar ook van anderen”.

In de zomer van 2022 ging Ebbinge in gesprek met Mariken Tannemaat, commissaris bij ABN AMRO en met Roel Welsing, Algemeen Directeur Apenheul, over écht leiderschap. Het gesprek met Mariken bekijk je hier

Interviewer: Froukje Jansen