Artikelen

Lees en bekijk klant- en kandidaat cases en opiniestukken. Bekijk portretten van Ebbingers en ervaar onze visie op Leadership.

Jacqueline van den Ende: ‘De volgende generatie zegt ongetwijfeld ook tegen ons: dit hadden jullie anders moeten doen’

Jacqueline van den Ende: ‘De volgende generatie zegt ongetwijfeld ook tegen ons: dit hadden jullie anders moeten doen’

Ebbinge stelt leiders van vandaag en morgen de vragen die er echt toe doen. Deze keer Jacqueline van den Ende, oprichter en CEO van duurzaam investeringsplatform Carbon Equity.

Lees artikel

Nieuw leiderschap in een transformerende zorgwereld: ‘Het allergrootste probleem is ego’

Lees artikel
Geschreven door: ANP

Werkgevers: cao-lonen sinds jaren 70 niet zo sterk gestegen

Lees artikel

Arash Aazami: ‘Elke keuze die je maakt heeft een prijs’

Echte vragen
Ebbinge stelt leiders van vandaag en morgen de vragen die er echt toe doen. Deze keer Arash Aazami, oprichter van Unify.energy en initiatiefnemer van Transform, werkt aan een compleet nieuw energiesysteem, het internet van energie.
Geschreven door:
Vera Spaans

Diversiteit op de werkvloer: ‘Als puntje bij paaltje komt, kiest men vaak voor een man’

Diversiteit
Het aandeel vrouwen aan de top van bedrijven is nog steeds heel klein. Een snelle blik op de tien grootste bedrijven in de logistieke sector laat zien dat slechts zo’n zestien procent van de directieposities door vrouwen bekleed wordt. Als we het meer diverse PostNL en UPS uit deze lijst halen, dan daalt het gemiddelde direct tot een schamele 10 procent, constateert Britt Blomsma, Partner bij Ebbinge.

Recordaantal Britse bedrijven gestart door vrouwen in 2022

Nieuws
Een recordaantal Britse bedrijven is afgelopen jaar gestart door vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van de Schotse bank en verzekeraar NatWest Group.
Geschreven door:
ANP

Bedrijfsopvolging in familiebedrijven: een andere aanpak nodig

Familiebedrijven
Bij een familiebedrijf hebben ups en downs in het verleden invloed gehad op de leiding, familie en hun omgeving. Paul van Dam en Michelle le Cuivre van Ebbinge vertellen waarom het zoeken naar een nieuw directielid voor familiebedrijven zo anders is dan zoeken voor andere ondernemingen.