Artikelen

Lees en bekijk klant- en kandidaat cases en opiniestukken. Bekijk portretten van Ebbingers en ervaar onze visie op Leadership.

Ebbinge is partner in platform Green Leaders van Nederland

Ebbinge is als actieve partner ingestapt in het platform Green Leaders. Green Leaders zijn toonaangevende en inspirerende beslissers uit het bedrijfsleven en de wetenschap.

Lees artikel
Geschreven door: Britt Blomsma, Rachel Thomas

Britt Blomsma en Rachel Thomas spreken zich uit over de Executive Search Code.

Steeds meer executive searchbureaus ondertekenen de Executive Search Code en committeren zich daarmee vrijwillig aan een actieve rol bij de benoeming van vrouwen in topposities. Topvrouwen.nl geeft deze bureaus een podium: hoe dragen zij bij aan een betere man/vrouwbalans in de top van het bedrijfsleven, hoe gaan ze om met dilemma’s en wat zijn de successen die ze boeken? Deze keer aan het woord: Britt Blomsma en Rachel Thomas van Ebbinge.

Lees artikel
Geschreven door: Nienke Weggeman

“Voor mij is deze baan een omslagpunt in mijn leven”

Noëmi werkt nu 8 maanden bij Ebbinge. De keuze voor Ebbinge staat voor een omslagpunt in haar leven: ze kwam uit de advocatuur en wilde werken in een omgeving waar ze dicht bij haar waarden kan blijven waardoor ze als persoon van betekenis kan zijn. Ze begeleidt kandidaten in het maken van keuzes te maken die dicht bij hun waarden staan.

Lees artikel

CEO Wessanen: “It is all about clean purpose and strong performance”

Nieuws
In samenwerking met Duurzaam Bedrijfsleven interviewde Anita te Water Christophe Barnouin. De CEO bij organic food company Royal Wessanen.
Geschreven door:
Anita te Water

Vertrek Sacco van de Velde

Nieuws
Een van onze partners, Sacco van de Velde, heeft de keuze gemaakt uit het partnership Ebbinge te stappen.
Geschreven door:
Hinnejan Elswijk

“Ik had de behoefte om het verschil te kunnen maken”

Beleving
Steeds vaker vragen onze opdrachtgevers juist om kandidaten afkomstig uit een ander type organisatie, denk bijvoorbeeld aan een meer corporate setting. Ze verwachten zo iemand aan te trekken met een frisse blik, die het geleerde vanuit een andere setting in kan brengen.
Geschreven door:
Lotty Tijhaar

‘Gele hesjes’ vragen om nieuw leiderschap in het bedrijfsleven

Opinie
Ineens waren ze er. Gele hesjes. In eerste instantie naar aanleiding van het verhogen van de belasting op diesel door de Franse regering, maar uitgegroeid tot protest tegen de gevestigde orde en daarmee tegen de leiders van het land.
Geschreven door:
Anita te Water