Artikelen

Lees en bekijk klant- en kandidaat cases en opiniestukken. Bekijk portretten van Ebbingers en ervaar onze visie op Leadership.

Mirwais Momand: ‘Als het geld stopt, keert de honger terug’

Mirwais Momand: ‘Als het geld stopt, keert de honger terug’

Ebbinge stelt leiders van vandaag en morgen de vragen die er echt toe doen. Deze keer Mirwais Momand, CEO van zuivelbedrijf Mido Dairy in Afghanistan.

Lees artikel
Geschreven door: ANP

Nederlandse topvrouw na nog geen jaar weg bij datingapp Tinder

Lees artikel
Geschreven door: ANP

PostNL biedt al zijn postbezorgers vast contract aan

Lees artikel

Ouders kunnen met betaald ouderschapsverlof, FNV blij

Nieuws
Ouders kunnen vanaf dinsdag met betaald ouderschapsverlof. In het eerste jaar kunnen zij negen weken verlof opnemen waarbij 70 procent van het salaris wordt doorbetaald. Sommige werkgevers zullen dat aanvullen tot 100 procent.
Geschreven door:
ANP

Randstad: arbeidsmigratie nodig in jacht op hoogopgeleide mensen

Nieuws
Om voldoende hoogopgeleid personeel in Nederland te vinden moet onder andere gekeken worden naar arbeidsmigratie. Dat moet, in combinatie met opleidingen, een oplossing bieden voor personeelstekorten bij onder andere IT-bedrijven en in het onderwijs. Dat zei topvrouw Dominique Hermans van Randstad Nederland in een update over de arbeidsmarkt.
Geschreven door:
ANP

Krappe arbeidsmarkt bezorgt uitzendconcern Randstad recordomzet

Nieuws
Uitzendconcern Randstad heeft in het tweede kwartaal een recordomzet geboekt. Door de krappe arbeidsmarkt is het voor werkgevers steeds moeilijker voldoende personeel te vinden. Ze nemen daardoor steeds vaker hun toevlucht tot uitzenders als Randstad om het gehele wervingsproces voor hen te doen, verklaart topman Sander van 't Noordende in een toelichting op de cijfers.
Geschreven door:
ANP

Philips heeft last van Chinese lockdowns en wordt negatiever

Nieuws
Medisch technologiebedrijf Philips heeft minder verkocht in het tweede kwartaal. De onderneming had veel last van de lockdowns in China, maar ook van leveringsproblemen van onderdelen en materialen. Door die tegenwind wordt Philips ook negatiever over heel dit jaar. De vergelijkbare omzet neemt tot 3 procent toe, verwacht het bedrijf. Eerder was dat tussen de 3 en 5 procent.
Geschreven door:
ANP