Artikelen

Lees en bekijk klant- en kandidaat cases en opiniestukken. Bekijk portretten van Ebbingers en ervaar onze visie op Leadership.

Echt leiderschap voor positieve verandering

Echt leiderschap voor positieve verandering

‘Hoe kan je succesvol zijn in een wereld die faalt’, vroeg Feike Sijbesma, de topman van DSM, zich af in een interview in de Volkskrant. Succes is meer dan alleen zakelijk, financieel succes voor de organisatie zelf, het vraagt van een topvrouw of -man ook dat hij of zij een positieve bijdrage levert aan die falende wereld.

Lees artikel
Geschreven door: Ebele Wybenga

‘Voor mij betekent leiderschap: niet meer nemen dan je geeft’

Lees artikel

Anita van Ebbinge: ‘Op weg naar échte verandering bestaan geen shortcuts’

Familiebedrijven
Blog Anita te Water - "Veel van de organisatievraagstukken waar ik mee te maken krijg, draaien om verandering. En hoe graag we, mijzelf inclusief, het ook anders zouden willen zien, verandering vergt altijd een lange adem."
Geschreven door:
Anita te Water

Niet alleen brains maar ook ervaring: ontmoet Ebbinge’s Interim Operating Partners

Nieuws
Naast Executive Search en klassiek Interim Management, bemiddelt Ebbinge nu ook ‘Interim Operating Partners’. Specialisten, vaak Ex-consultants, die een specifieke expertise inbrengen. Wat is dit? En waarom kozen we voor deze nieuwe dienst? Willem Dokkum en Joost ’t Hooft van Ebbinge vertellen erover.

Een ziekenhuis met minder CO2-uitstoot? Dan heb je bestuurders nodig die willen veranderen

Webinar
De zorgsector is verantwoordelijk voor 7 procent van de CO2-uitstoot in Nederland. Duurzaamheid is dan ook een steeds belangrijker thema aan de bestuurstafel van zorginstellingen. Maar hoe pak je dit aan als ziekenhuis? Welke partijen heb je nodig? En wat vraagt dit van bestuurders en toezichthouders?
Geschreven door:
Teun Schröder

Het leiderschap van Linda Moos, CFRO bij CCV Group

Het leiderschap van
‘Ik heb geleerd dat ik mezelf moet zijn’