‘Ook vrouwen herkennen leiderschap eerder in een man’

Het aantal vrouwen in bestuursfuncties bij bedrijven in de financiële sector is in 2022 verder toegenomen. Dat blijkt volgens het FD uit Europees onderzoek. Britt Blomsma, Ebbinge, vertelt in een podcast van het ANP meer over vrouwen aan de top, hoe de man-vrouwverdeling is in verschillende sectoren, hoe het beter kan, en hoe het komt dat heel veel mensen eerder een witte man als leider zien.

diversiteit

Het aantal vrouwen in bestuursfuncties bij bedrijven in de financiële sector is vorig jaar verder toegenomen. Dat blijkt volgens het FD uit Europees onderzoek. Britt Blomsma, partner bij Ebbinge, spreekt met Luna van der Waarde, ANP, over vrouwen aan de top, hoe de man-vrouwverdeling is in verschillende sectoren, hoe het beter kan, en hoe het komt dat heel veel mensen eerder een witte man als leider zien.

Britt: ‘Het aantal vrouwen in bestuursfuncties neemt toe, zo kopte het Het Financieele Dagblad. Goed nieuws, want de waarde van diversiteit in de top is bewezen. Beluister mijn betoog in onderstaande podcast. Want er is nog veel te doen. Vanuit Ebbinge nemen we hierin een proactieve rol. Wij kunnen onze opdrachtgevers immers helpen bij het vergroten van diversiteit in hun leiderschap. Door onze adviezen, door elkaar te challengen en door steeds weer toe te werken naar een diverse shortlist’.

Klik hier om de podcast op Spotify te luisteren