Het leiderschap van Tanja van Dinteren, CFVO bij Holland Colours

‘Waarde zit in zoveel meer dan alleen euro’s’

het-leiderschap-van

Wat voor leiderschap verwachten we van een Chief Financial Officer?
Vincent Timmers van Ebbinge sprak met Tanja van Dinteren, CFO bij Holland Colours.

In welke transitie speelt jouw werk zich af?
Holland Colours ontwikkelt kleurstoffen en additieven voor kunststoffen en coatings en opereert in een nichemarkt. We maken geen hele grote productiebatches, hebben geen voorraad van standaardproducten en werken heel klantgericht, ook op het gebied van productontwikkeling. Onze transformatie is dat we vanuit marktontwikkelingen en specifieke klantvragen meer procesgericht gaan denken. Daardoor kunnen we ook meer datagedreven werken. We zijn minder terugkijkend en verklarend bezig, en meer vooruitkijkend en voorspellend.

Wat is jouw rol daarin?
Ik probeer het bewustzijn te creëren dat we niet alleen naar het resultaat, naar de euro’s, moeten kijken, maar naar het hele proces. Want je cijfers zijn het resultaat van je activiteiten. Wat wil je bereiken? Hoe hangt dat samen met je visie? Wat zien je stakeholders hiervan? Ik stel altijd veel vragen.

Hoe geef je vorm aan leiderschap?
Ik geloof in het goede en creatieve van de mens en geef mensen de ruimte om zich te ontplooien. Dat motiveert mij. Verder heb ik zelf een duidelijke visie op hoe dingen anders kunnen, maar wil ik daar graag een gedeelde visie van maken. Toen ik bij ENGIE werkte en we moesten reorganiseren, hield ik daarom eens een droombijeenkomst over de toekomst van Finance. Het was niet wat ik verwachtte: ik droomde wel, maar de rest nog niet… Ik daagde hen uit om uit hun comfortzone te komen, de deur uit te gaan, en terug te komen met ideeën. Ik moest een tijdje op mijn handen zitten, maar het werkte wel. Een jaar later hielden we opnieuw een droomsessie. Ik hoefde niks meer te doen, de ideeën stroomden vanzelf. Wat eruit kwam was niet precies wat ik van tevoren had bedacht, het was beter. Het gaat om de fantastische reis die je samen hebt gemaakt.

Wanneer ontdekte je voor het eerst leiderschapskwaliteiten in jezelf?
Toen ik bij KPMG werkte. Al snel werd duidelijk dat ik niet het type accountant was dat helemaal enthousiast wordt van vinken zetten en kreeg ik ook hr-verantwoordelijkheid. Het aantal overuren dat je maakt bepaalt niet je salarisverhoging, zei ik. Dat was een tegengeluid, want er heerste toen een andere cultuur.

Hoe geef je vorm aan je werk in tijden van corona?
Ik ben in coronatijd begonnen bij Holland Colours, wat best lastig is. We zijn een wereldwijd opererend bedrijf, maar ik kan nu niet naar het buitenland reizen. Ook is het moeilijker om mijn collega’s goed te leren kennen omdat veel via Teams gaat. Ik mis het informeel contact en een lolletje. Daarom heb ik met oudjaar bijvoorbeeld een ‘fout halfuurtje’ georganiseerd, waarvoor ik de teams in Azië, Noord-Amerika en Europa vroeg om ‘foute’ muziek mee te nemen en daar een persoonlijk verhaal bij te vertellen. In het buitenland keken ze daar wel een beetje van op. Ik nam Rainbow in the Sky van DJ Paul Elstak mee – ik kan zo veel plezier halen uit heel verschillende muziekstijlen.

Holland Colours opereert in verschillende landen en culturen, hoe ga je daar als CFO mee om?
Je merkt dat er cultuurverschillen zijn. Ik ben geen fan van hiërarchie: je hebt een functie waar bepaalde verantwoordelijkheden bij horen, maar op menselijk niveau is iedereen gelijk. Dat gelijkheidsprincipe is voor mij een gegeven, maar in sommige culturen is het echt anders. Dat bespreek ik met mijn buitenlandse collega’s. Ik maak duidelijk dat ze mij ook scherp moeten houden. Ik verwacht dat ze pro-actief hun mening geven en ideeën inbrengen.

Wat betekent het om bij een familiebedrijf te werken dat ook beursgenoteerd is?
We hebben veel trouwe medewerkers, die het bedrijf mee hebben opgebouwd in de ruim 40 jaar dat het bestaat. Het bedrijf voelt als ‘hun kindje’. Daarnaast hebben we een medewerkersparticipatiemodel waardoor alle collega’s ook (indirect) mede-eigenaar zijn. Ze voelen zich heel betrokken. Dat is ontzettend mooi en maakt het belangrijk om iedereen goed te informeren en te betrekken als je iets wilt veranderen. 

Is CFO wel de juiste term voor wat je doet?
Eigenlijk niet, want ik doe zoveel meer dan Finance. Ik zou de V toevoegen, van ‘verbinding’ en ‘value’. Ik vind het belangrijk om verbinding te zoeken met de mensen in de organisatie en te zien dat waarde niet alleen in euro’s zit.

Wat doe je om te ontspannen?
Ik sport graag en doe aan survivalrunning. Dat is eigenlijk gewoon apenkooien voor volwassenen.

Geschreven met medewerking van Lisanne Snelders, fotografie van Pieter Bas Bouwman