Hoe deal je als bestuurder/toezichthouder met onzekerheid?

Te gast: Mieke Moor en Anita Wydoodt

Tijdens het Ebbinge Webinar voor bestuurders en toezichthouders in de zorg van september 2023 ging Niels van Tent in gesprek met Mieke Moor en Anita WydoodtMoor is organisatiefilosoof, adviseur en toezichthouder in de zorg. Wydoodt is voorzitter van de Raad van Bestuur van de Parnassia Groep en was daarvoor bestuurder bij het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis. Samen schreven zij het boek ‘De bestuurder & de filosoof – over de binnenkant van leiderschap.’  

Het onderwerp van dit webinar luidde twijfel en onzekerheid bij bestuurders en toezichthouders. Van hen wordt verwacht dat ze het zeker weten en houvast bieden. Maar is dat logisch? Weten we altijd precies wat er speelt in tijden van complexe en snelle veranderingen? Wat als je het niet zeker weet?

Eerder dit jaar verscheen het boek ‘De twijfelende toezichthouder’, met verdiepende inzichten over toezichthouden nieuwe stijl. Van Tent stelde het boek samen. Moor en Wydoodt leverden een bijdrage.

Bekijk hieronder het webinar terug of lees het samenvattingsartikel. 

‘Als je jezelf de tijd gunt om te twijfelen, is het effect van je daden vaak groter’

Twijfelen staat voor veel mensen gelijk aan zwakte. En is dus iets wat niet snel met goede bestuurders of toezichthouders wordt geassocieerd. Zij moeten het juist zeker weten en houvast bieden, zo is de verwachting. Maar hoe realistisch is dat in tijden van complexe en snelle veranderingen?
Lees het artikel

Webinar voor de Zorg Overzichtspagina

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina