Verduurzaming in de Zorg

Te gast: Joke Boonstra en Michel van Schaik

De zorgsector is verantwoordelijk voor 7% van de CO2 uitstoot. Verduurzaming in de zorg is daarom een belangrijk thema aan de bestuurstafel. Nadrukkelijk mengen patiënten en cliënten, maar ook banken, opdrachtgevers en toezichthouders zich in dit debat. Maar wat betekent dit? Wat vraagt dit van het leiderschap van bestuurders? Welke afwegingen maak je? En welke rol speelt de Raad van Toezicht hierin?

Op 31 augustus 2021 ging Niels van Tent hierover in gesprek met Joke Boonstra en Michel van Schaik. Joke is lid van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC, een ziekenhuis dat forse stappen op het gebied van verduurzaming heeft gezet. Michel is directeur gezondheidszorg van de Rabobank en vanuit die positie een belangrijke gesprekspartner voor de zorg. Beiden zijn ook als toezichthouder actief.

Bekijk hieronder het webinar terug of lees het samenvattingsartikel hiernaast. 

'Een ziekenhuis met minder CO2-uitstoot? Dan heb je bestuurders nodig die willen veranderen'

De zorgsector is verantwoordelijk voor 7 procent van de CO2-uitstoot in Nederland. Duurzaamheid is dan ook een steeds belangrijker thema aan de bestuurstafel van zorginstellingen. Maar hoe pak je dit aan als ziekenhuis? Welke partijen heb je nodig? En wat vraagt dit van bestuurders en toezichthouders?
Lees het artikel

Webinar voor de Zorg Overzichtspagina

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina