De twijfelende toezichthouder

Perspectieven op toezicht (in de zorg)

De twijfelende toezichthouder

Een nieuw jaar. Met nog steeds grote uitdagingen in de zorg. Waardoor wat mij betreft de ‘andere kant’ uit zicht verdwijnt: de kracht van de zorg. De toewijding, de aandacht, de professionaliteit, het echt iets kunnen betekenen. Dat mag meer centraal komen te staan. Maar dat neemt niet weg dat onderliggend dilemma’s moeten worden afgewogen. Dat is de basis van toezicht. Dit jaar verscheen De twijfelende toezichthouder. Perspectieven op toezicht. Toegespitst op de zorg.

Ontvang het boek
Heb je de boekenlegger via Niels ontvangen? Dan maakt Niels graag een afspraak met je om het boek te brengen, kennis te maken en met elkaar in gesprek te gaan over de zorg, besturen en toezicht houden en wat wij hierin kunnen betekenen.

Chat on WhatsApp

 

De twijfelende toezichthouder

Over het boek

In het boek De twijfelende toezichthouder, uitgegeven door The School of Leadership by Ebbinge en Mediawerf, staat twijfel centraal. ‘Alles’ ter discussie stellen; ten behoeve van de klant, patiënt of cliënt, de medewerkers en de continuïteit van de organisatie.

Een toezichthouder die twijfelt klinkt misschien niet als een antwoord op de maatschappelijke behoefte aan beheersing en voorspelbaarheid. Want twijfel lijkt zwak en wordt als negatief ervaren. De samensteller van dit boek, Niels van Tent (Partner bij Ebbinge), is overtuigd dat bij toezichthouden twijfel hoort. Hij is met een aantal mede-auteurs op zoek gegaan naar een verdieping van het begrip twijfel.

De twijfelende toezichthouder biedt verdiepende inzichten die bijdragen aan toezichthouden nieuwe stijl: betrokken én op afstand. In balans met de verschillende rollen die de toezichthouder heeft. Twijfel is het begin van wijsheid, juist voor toezichthouders.

Lees hieronder enkele lovende recensies.

“De twijfelende toezichthouder brengt zoveel mogelijk perspectief bij elkaar om in een wereld met bijna altijd beperkte informatie tot een koers te komen. Het is knap hoe verschillende auteurs bij elkaar zijn gebracht, zonder dat elk hoofdstuk een herhaling is van het vorige hoofdstuk”

– Johan van den Neste, Directievoorzitter Univé Schadeverzekering

“De twijfelende toezichthouder geeft stof tot nadenken en voldoende perspectieven om met collega-toezichthouders en bestuurders in gesprek te gaan. Het is primair geschreven met een focus op de zorg, maar het boek is geschikt voor toezichthouders in alle sectoren. Voor iedereen die twijfelt of overweegt te gaan twijfelen, want dat zouden meer bestuurders en toezichthouders moeten doen”

– Christel Deckers, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Doet onderzoek aan de Erasmus Universiteit naar Bestuur en Toezicht in de zorg.

Ontdek het boek

Swipe naar links (op mobiele versie)

Hardop twijfelen, twee toezichthouders met elkaar in gesprek

Door Mieke Moor en Anita Wydoodt

Lees een teaser
lees meer

Langetermijndenken in de zorg bestaat niet en toezichthouders moeten dat veranderen

Door Niels van Tent en Dymph Vroegh

Lees een teaser
lees meer

Toezicht op algoritmes: zoek de verwarring op!

Door Lineke Sneller

Lees een teaser
lees meer

Contact

Vragen over het boek? Neem contact op met Niels van Tent.

The School of Leadership

Klik hier om terug te keren naar de website van SOL

Ga terug naar The School of Leadership