De overstap: ‘Wees niet bang om buiten je sector te kijken’

Steeds vaker vragen onze opdrachtgevers juist om kandidaten afkomstig uit een ander type organisatie, denk bijvoorbeeld aan een meer corporate setting. Ze verwachten zo iemand aan te trekken met een frisse blik, die het geleerde vanuit een andere setting in kan brengen en de organisatie helpt te professionaliseren.

de-overstap
Beeld v.l.n.r. –  Corné Mulders, Lotty Willemsen-Tijhaar, Quinten Fraai

Quinten Fraai, directievoorzitter van uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar Monuta, gaat voor deze Ebbinge videoreeks in gesprek met collega Corné Mulders. Corné maakte via Ebbinge de overstap van de corporate wereld (o.a. Albert Heijn) naar deze midmarket onderneming en vervult nu de rol van directeur uitvaartzorg.

Lotty Willemsen-Tijhaar, Director bij Ebbinge, over de overstap van Corné: “Naast het voorstellen van kandidaten die logisch lijken te passen bij de gevraagde ervaring en competenties, proberen we onze opdrachtgevers ook altijd te challengen. We zoeken de randen op door ook profielen te laten zien, die op papier niet direct lijken te voldoen aan de wensen van onze opdrachtgever, maar waarvan wij weten dat ze vanuit hun ervaring en persoonlijkheid juist wel heel goed kunnen passen. Het is al meerdere keren voorgekomen dat we op deze manier een opdrachtgever positief weten te verrassen en tot een goede match komen. Zo ook bij Monuta. Dat maakt ons werk zo mooi en relevant en daar zit mijns inziens onze toegevoegde waarde.”

De overstap: van een corporate naar midmarket bedrijf

 


Fotografie: Pieter Bas Bouwman