3 Vragen aan Joost Reijsenbach de Haan over jonge leiders binnen digital & tech die de stap willen maken richting C-level

Welke belangrijke ontwikkeling zie je?
Jonge leiders hebben, veel meer dan vroeger, enorm veel keuze op de arbeidsmarkt. Langer dan vijf jaar bij een traditioneel bedrijf blijven is niet meer van deze tijd. Tegelijkertijd willen deze mensen bijdragen aan een betere wereld en een positieve impact maken op mens, technologie en natuur. Die ambitie verwachten ze waar te kunnen maken bij jonge, snelgroeiende techbedrijven, in groeiende markten waar the sky the limit is. Parallel daaraan groeit de vraag naar eindverantwoordelijke rollen in deze techbedrijven. Maar ook bij traditionele bedrijven – voor wie digitaliseren cruciaal is om te kunnen blijven concurreren met de wildgroei aan jonge bedrijven – groeit de vraag naar jonge digital & tech professionals met leiderschapskwaliteiten.

Hoe kunnen bedrijven hier volgens jou op inspelen?
Investeren in goed opgeleide jonge leiders die deze kar gaan trekken is een must. Voor meer traditionele bedrijven die willen digitaliseren is een sterke CTO/CIO onmisbaar. Jongere tech- en SaaS-bedrijven zijn dan weer vooral op zoek naar mensen die de commerciële vertaalslag kunnen maken. Wat het profiel van jouw bedrijf ook is: dit is hét moment om te investeren in de juiste mensen.

Wat is het belang van jonge leiders in je organisatie?
Om ook in de toekomst succesvol te zijn en de concurrentie voor te blijven, zul je moeten transformeren op het digitale, technologische vlak. Juist jonge leiders hebben daarbij de kwaliteit om een organisatie, onbevangen en vanuit de inhoud, mee te krijgen in de ontwikkeling naar een toekomstbestendige, data gedreven en winstgevende onderneming.

'In een ideale wereld is de digital officer uiteindelijk overbodig'

Hoe kunnen organisaties waarde creëren en impact maken door middel van digitalisering?
Bekijk de video

Contact

Kom in contact met ons digital team