Invloed van politieke en maatschappelijke omgeving

Te gast: Bruno Bruins

Het speelveld waarin bestuurders en toezichthouders in de zorg acteren is divers en complex. Sommigen vinden dit spel geweldig. Anderen gruwen ervan. Hoe ga je om met de politieke en maatschappelijke omgeving van de zorg en de invloed daarvan op bestuurders en toezichthouders. In de Ebbinge webinarreeks voor de zorg gaan we hierop in. Is het een gegeven of kan je dit beïnvloeden? Hoe ga je om met de druk? En wat vraagt dit van jouw leiderschap?

Op 18 februari 2021 sprak Niels van Tent met Bruno Bruins. Op dat moment interim CEO van HTM, maar daarvoor Minister van Medische Zorg en Sport, verantwoordelijk voor de aanpak van Corona. Eerder was hij onder andere voorzitter RvB van het UWV, Raad van Bestuur Connexxion Holding, waarnemend burgemeester, staatssecretaris en wethouder/locoburgemeester van Den Haag.

Bekijk hieronder het webinar terug of lees het samenvattingsartikel hiernaast. 

‘Word lid van een politieke partij’

Hoe ga je als bestuurder en toezichthouder in de zorg om met de politieke en maatschappelijke omgeving? Hoe ga je om met de druk? Is dit een gegeven of kan je het beïnvloeden? Bruins deelt zijn visie en geeft een wellicht opmerkelijke tip: word lid van een politieke partij.
Lees het artikel

Webinar voor de Zorg Overzichtspagina

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina