Dit jaar wordt voor het eerst de jaarlijkse Ron Jansen Spirit Award uitgereikt. Voormalig Ebbinge-directeur en Enactus bestuurder Ron Jansen is kortgeleden overleden. Hij was jarenlang de drijvende kracht achter de organisatie.

Ron Jansen Spirit Award

Meer dan 15 jaar inspiratie voor toekomstige leiders bedrijfsleven
Randstad-CEO noemt studentenorganisatie Enactus ‘nummer 1’ van Nederland.


Enactus is de organisatie in Nederland die studenten het meest
inspireert om de wereld te verbeteren. “Waar krijg je de meeste inspiratie? Waar zie je de
meeste toewijding? Enactus is nummer 1.”


Dit zegt Chris Heutink, de CEO van Randstad Groep Nederland, over de jaarlijkse studentencompetitie die Enactus Netherlands op 8 juni in de Jaarbeurs in Utrecht organiseert. De competitie is bedoeld om studenten uit het hoger onderwijs te stimuleren de wereld te verbeteren door sociale ondernemingen op te zetten die positieve maatschappelijke impact genereren. Veertien deelnemende studenten-teams laten in de Jaarbeurs zien op welke manier zij deze impact hebben gemaakt. Een jury van topmensen uit het bedrijfsleven, waaronder Heutink en CEO’s van Allianz, Vebego en Ahrend, bepaalt uiteindelijke welk team in Nederland daar het meest succesvol in is geweest.


Het winnende team gaat in oktober naar Silicon Valley in de Verenigde Staten om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Enactus Worldcup, samen met teams uit 35 andere landen. Vorig jaar ging Enactus India er met de titel ‘World Champion’ vandoor. Met projecten gericht op het verbeteren van sanitaire voorzieningen en het bevorderen van economische kansen voor vrouwen heeft Enactus India het leven van honderdduizenden Indiërs verbeterd.


Bij de wereldwijde organisatie Enactus zijn 36 landen aangesloten met in totaal 72.000 deelnemende studenten. Enactus is een samenwerkingsverband tussen studenten, het bedrijfsleven en hoger onderwijsinstellingen. Het doel van dit samenwerkingsverband is om studenten in staat te stellen zich te ontwikkelen tot ondernemende en verantwoorde leiders. Dit doen de studenten door op ondernemende wijze maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Zij worden hierin intensief begeleid door leiders uit het bedrijfsleven. De Nationale Competitie is een schitterend podium waarop de studenten laten zien waartoe ze met hun initiatieven in staat zijn. Dit jaar wordt voor het eerst de jaarlijkse Ron Jansen Spirit Award uitgereikt. Voormalig Ebbinge-directeur en Enactus bestuurder Ron Jansen is kortgeleden overleden. Hij was jarenlang de drijvende kracht achter de organisatie. Directeur Michiel Munneke: “Ron was een betrokken en oprecht geïnteresseerd mens die veel van onze Enactus studenten heeft geïnspireerd!” De award gaat naar een student die heeft laten zien een sterk team te kunnen bouwen en met het team overtuigende resultaten heeft weten te boeken.


Sprout en MT zijn mediapartners van Enactus NL en Enactus NL wordt institutioneel ondersteund door haar premium partners: Allianz, Avast, CCHO, KPMG, Rabobank, Randstad en Unilever.

 

Dit is een persbericht ter aankondiging van de 15e Nationale Competitie van Enactus Netherlands. Voor meer informatie: Emma van Asbeck | communicatie Enactus NL | 
tel. 06 46 16 44 83 | evanasbeck@enactus.orgwww.enactus.nl