Research Consultant (algemeen)

Betrokken, mensgericht, verantwoordelijk

Research Consultant (algemeen)

Ebbinge zoekt een Research Consultant die potentiele kandidaten en onze opdrachtgevers, veelal familiebedrijven, organisaties in handen van private equity of publieke en zorgorganisaties, met elkaar weet te verbinden. Een mooie en inspirerende plek waar je interessante mensen ontmoet en ondernemende organisaties leert kennen.

Research Consultant (algemeen)

Wat ga je doen?

In deze functie ben je voor een aantal opdrachten tegelijkertijd op zoek naar potentiële kandidaten voor bestuurlijke of directie posities voor onze opdrachtgevers. Je werkt hierin samen met senior consultants en partners en bent betrokken bij het gehele proces tijdens de opdracht, waarbij jouw focus ligt aan de kandidatenkant. Je gaat mee naar klanten, maakt een heldere analyse van de gezochte functie en organisatie en denkt mee over het profiel. Hierna ga je zelfstandig aan de slag met het opstellen van een researchplan, het systematisch in kaart brengen van de markt en het zoeken naar potentiele kandidaten in diverse bronnen, zoals Linkedin en de Ebbinge database. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de eerste selectie van kandidaten die reageren op advertenties van de posities waar je aan werkt.

Je benadert kandidaten, weet hen de juiste vragen te stellen en informatie te geven. Hierin heb je veel vrijheid en weet je met heldere structuur het overzicht te behouden en de planning te bewaken. Je onderhoudt intensief contact met relevante kandidaten en bouwt actief mee aan netwerken om kandidatenpools te  versterken.

Je werkt op opdrachten in verschillende teams en wordt gedurende de opdracht begeleid door de verantwoordelijke senior consultants en het Hoofd Research. Hierin geven wij je feedback, evalueren we met elkaar het proces en denken we mee over je persoonlijke ontwikkeling. Doorgroei is na enkele jaren mogelijk tot senior research consultant of consultant.

Wie ben je?

  • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding en 3-6 jaar ervaring.
  • Je hebt eerder gewerkt in of affiniteit met zakelijke dienstverlening, familiebedrijven, private equity, de publieke of zorgsector.
  • Je hebt ervaring en/of affiniteit met research en recruitment en wilt je ontwikkelen op het snijvlak van mens en organisatie.
  • Je bent een heldere denker en werkt gestructureerd, waardoor je in staat bent om goed overzicht te behouden.
  • Je weet makkelijk (zakelijk) contact te leggen en kunt je goed uitdrukken.

Wat bieden wij?

Wij heten je welkom in een informele en inclusieve cultuur, waarin we open-minded zijn en je jezelf kunt zijn, inclusief jouw gender, culturele achtergrond, leeftijd, seksuele identiteit, beperking of chronische ziekte. In onze plezierige werkomgeving bieden wij veel ruimte voor eigen inbreng. Naast dat je een belangrijke spil in je team bent, krijg je de kans om deel te nemen aan de organisatie van uiteenlopende bedrijfsbrede projecten, zoals een intern kerstfeest of klantenevents. Wij zijn waardengedreven en bieden je naast professionele ontwikkeling veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.