Research Consultant Public & Health

Betrokken, mensgericht, verantwoordelijk

Research Consultant Public & Health

Ebbinge zoekt voor het team Public & Health een Research Consultant die potentiële kandidaten voor onze opdrachtgevers in de publieke sector, de zorg, het onderwijs of goede doelen met elkaar weet te verbinden. Een mooie en inspirerende plek waar je veel mensen ontmoet en ondernemende organisaties leert kennen. 

Research Consultant Public & Health

Wat ga je doen?

In deze functie ben je voor een aantal opdrachten tegelijkertijd op zoek naar potentiele kandidaten voor toezichthoudende rollen of bestuurlijke of directie posities bij onze opdrachtgevers. Je werkt hierin samen met senior consultants en partners en bent betrokken bij het gehele proces tijdens de opdracht, waarbij jouw focus ligt aan de kandidatenkant. Je gaat mee naar klanten, maakt een heldere analyse van de gezochte functie en organisatie en denkt mee over het profiel.  Hierna ga je zelfstandig aan de slag met het opstellen van een researchplan, het systematisch in kaart brengen van de markt en het zoeken naar potentiele kandidaten in diverse bronnen, zoals Linkedin en de Ebbinge database. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor  de eerste selectie van kandidaten die reageren op advertenties van de posities waar je aan werkt.

Je benadert kandidaten, weet hen de juiste vragen te stellen en informatie te geven. Hierin heb je veel vrijheid en weet je met heldere structuur het overzicht te behouden en de planning te bewaken. Je bouwt actief mee aan netwerken om je kandidatenpool te vergroten of te verbeteren en onderhoudt met hen intensief contact en bouwt relaties op.

Gedurende de opdracht word je begeleid door de verantwoordelijke senior consultants en het Hoofd Research. Hierin geven wij je feedback, evalueren we met elkaar het proces en denken we mee over je persoonlijke ontwikkeling. Doorgroei is na enkele jaren mogelijk tot senior researcher of consultant.

Wie ben je?

  • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding en maximaal 4 jaar ervaring.
  • Je hebt eerder gewerkt in of affiniteit met de publieke sector, het onderwijs, de zorg of goede doelen
  • Je hebt ervaring en/of affiniteit met research en recruitment en wilt je ontwikkelen op het snijvlak van mens en organisatie.
  • Je bent een heldere denker en werkt gestructureerd, waardoor je in staat bent om goed overzicht te behouden.
  • Je weet makkelijk (zakelijk) contact te leggen en kunt je goed uitdrukken.