Lid RvT – Nederlands Blazers Ensemble

Mooie rol voor (aankomend) toezichthouder

Algemeen Management & Toezicht
  • Referentie: 31850
  • Locatie: AMSTERDAM

Kandidaatprofiel

  • Affiniteit met het Nederlands Blazers Ensemble, de doelstellingen en de muzikale programma’s
  • Aantoonbare affiniteit met muziek
  • Maatschappelijk bewust en/of betrokken bij multiculturele thema’s
  • Een netwerk binnen het politieke of publieke domein
  • De potentie om in een toezichthoudende rol te kunnen acteren wordt belangrijker geacht dan de daadwerkelijke ervaring als commissaris.

Functieomschrijving

Gerenommeerd muzikaal ensemble met zo'n 20 topmusici. Bekend van het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert op tv en de aanwezigheid bij (koninklijke) nationale gelegenheden. 

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE), prominent ensemble dat regelmatig optreedt op kleine en grote Nederlandse podia. Circa 80 voorstellingen per jaar. Theatrale muziekprogramma's met bijzondere gasten. Het NBE treedt buiten de kaders en is niet onder één noemer te brengen. Spelen een combinatie van klassiek en modern. 
Intercultureel, zoekt verbinding met niet-westerse muziek en musici. Samenwerking met andere disciplines zoals theater, dans of poëzie. Creatief is het NBE continue op zoek naar vernieuwing, verwondering en verbinding. Dit strekt zich ook uit tot de samenstelling van de Raad van Toezicht. Expertise en ervaring is aanwezig op het gebied van: toezichthouden, financieel, juridisch/hr, marketing en fondsenwerving. Gezocht wordt naar een aanvulling hierop, steekwoorden hiervoor zijn: diversiteit, vernieuwing en ontwikkeling. Gezien de betrokkenheid van het NBE met maatschappelijke thema's en niet-westerse muziek/culturen en daarnaast de aandacht voor jonge muzikale talenten wordt aan kandidaten gedacht die hieraan - in kennis, ervaring en achtergrond - een bijdrage kunnen leveren. Aantoonbare affiniteit met multiculturele thema's en liefde voor muziek. Netwerk in het politieke of publieke domein. Circa 4 vergaderingen per jaar en tussentijds overleg waar nodig. Financieel onbezoldigd, maar uiteraard altijd welkom bij de optredens van het NBE. 

Meer informatie over deze vacature is te lezen in deze profielbeschrijving Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Wenchi Liu: 06 11 300 299 / wenchi.liu@ebbinge.nl


 
De Opdracht:
De RvT-leden worden en voelen zich betrokken bij specifieke vraagstukken en hebben naast de bestuursvergaderingen regelmatig contact met de zakelijk leider, de artistiek leider en de musici. De Raad van Toezicht is kritisch maar wil meewerkend zijn en de organisatie – op afstand – goed volgen en bijstaan. De huidige RvT wil in de opvolging van haar eigen leden ontwikkeling en vernieuwing stimuleren en zoekt het nieuwe lid bewust buiten de bestaande netwerk. Gezien de betrokkenheid van het NBE met maatschappelijke thema’s, niet-westerse muziek en culturen en de aandacht voor jonge muzikale talenten wordt gedacht aan kandidaten met een achtergrond in een of meer van deze gebieden.
  • Verbindend, representatief, communicatief.

Over Nederlands Blazers Ensemble

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is in 1961 ontstaan, en bestond toen uit musici van het Concertgebouworkest. Thans bestaat het orkest uit ruim twintig topmusici : hout- en koperblazers, een slagwerker/drummer en een contrabassist/basgitarist. Het NBE is onder meer bekend van het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw dat door de VARA wordt uitgezonden en van het acte de présence geven tijdens bijzondere (koninklijke) gelegenheden.

Facts

  • Het Nederlands Blazers Ensemble staat voor: diversiteit, vernieuwing en de ontwikkeling van (jong) talent. Zo ook voor de samenstelling binnen de Raad van Toezicht.
image
image
image

Geen passende vacature?

Klik hier om u bij ons aan te melden voor toekomstige posities.
Open aanmelding