De rode draad in de ontwikkeling van Ebbinge is het meegroeien met relaties. Zo blijven wij altijd een logische sparringpartner.

Meer dan 30 jaar historie

1982

Ebbinge consultants wordt opgericht door Pier Ebbinge. Het bureau richt zich op werving & selectie van management en hoogwaardige stafposities. Gewerkt wordt in de sectoren: handel & industrie, zakelijke diensten, consumer goods & retail. Ebbinge start als eerste met de bekende Ebbinge omnibus advertentie in landelijke dagbladen.

1988

Oprichting Ebbinge Campus naast de reeds bestaande activiteiten. Ebbinge Campus richt zich als eerste in de markt op het top segment van net afgestudeerden. Ebbinge Campus heeft een eigen netwerk van ruim 100 student recruiters op de Nederlandse Universiteiten. In 1992 wordt hieraan het segment Young Professionals toegevoegd. Dit segment richt zich op jonge managers en professionals tot 7 jaar werkervaring.

1994

Overname door KPMG, die daarmee enig aandeelhouder wordt. De naam van het bureau verandert in KPMG Ebbinge.

1998

Start Adviestak. Een eigen team psychologen en trainers verzorgt adviestrajecten zoals assessments, coachingsessies, workshops, management development, en het verhogen van teameffectiviteit. Rondom het centrale thema ‘Human Capital’.

2000

Oprichting eigen arbeidsmarkt onderzoeksdiscipline. Kwalitatief onderzoek onder 4000 respondenten leidt tot een valide en betrouwbaar beeld van de Nederlandse arbeidsmarkt of sector. Onderzoek wordt nationaal gepubliceerd.

2003

Door een management buy-out staat Ebbinge weer onafhankelijk op eigen benen. Het ondernemerschap is terug in het bedrijf. De naam verandert in Ebbinge & Company

2004

Ebbinge neemt het publieke domein van Deloitte de Human Capital Group over. Vanaf dan is naast het bedrijfsleven ook focus op de publieke en op de publiek-private sector.

2005

Ebbinge neemt het recruitment gedeelte van het marktstrategisch adviesbureau VODW over. Hiermee versterkte Ebbinge zich verder in de commerciële posities binnen de bedrijfskolom.

2006

Een aparte adviestak voor Private Equity wordt neergezet. Het betreft zowel de private equity huizen zelf als hun deelnemingen. Ebbinge werkt anno 2013 voor de private equity top-25 in Nederland en België.

Ebbinge zet een eigen Interim-praktijk op en bouwt die verder uit. Specifiek gericht op Executive Interim Management; gericht op de meest bepalende sleutelposities van een organisatie. Zowel in het bedrijfsleven als publieke sector. Ebbinge heeft een eigen netwerk van ervaren en bewezen effectieve interim professionals. Ebbinge richt zich daarnaast nog steeds succesvol op de markt van executive search. Het eigen dedicated searchteam wordt uitgebreid.

2007

Ebbinge opent eigen kantoor in het centrum van Brussel. Een Nederbelg die jarenlang binnen Ebbinge Amsterdam gewerkt heeft wordt de nieuwe partner / ondernemer van kantoor Brussel. De aanpak, werkwijze en cultuur zijn hiermee gelijk aan het Amsterdamse kantoor. Hiermee biedt Ebbinge voortaan een Benelux propositie.

2008

Ebbinge start met een aparte focus op de (directieposities) van de goede doelen sector. Gewerkt wordt onder andere voor een aantal grote goede doelen organisaties zoals bijvoorbeeld Rode Kruis, WNF, War Child, Natuurmonumenten, Max Havelaar.

2010

De start van een aparte adviespraktijk gericht op familiebedrijven. Een grote sector, die van groot belang is voor onze economie. De dynamiek, cultuur, aansturing en onze ervaringen binnen deze bedrijven rechtvaardigen een eigen aanpak en kenniscenter.

2012

In samenwerking met de Algemene Bestuursdienst ontwikkelt Ebbinge de leergang voor aankomende toezichthouders en commissarissen in de not-for-profitsector. Ebbinge verzorgt de inhoud van de trainingen en faciliteert het gehele programma.

2013

Start Ebbinge commissarissen platform. Onder het thema ‘anders kijken’ wordt langs een aantal thema’s zoals opvolging, organisatiestructuur, integriteit gekeken naar de veranderende rol van toezicht op organisaties. Steeds met circa 20 ervaren commissarissen uit deze bedrijven. Op verrassende locaties zoals de Nieuwe Kerk, De Hermitage of het Paleis op de Dam. Onder toeziend oog van emeritus hoogleraar Herman Pleij.