Zorg staat bol van uitdaging en verandering.

Groeiende complexiteit vraagt om écht leiderschap.

Zorg staat bol van uitdaging en verandering.

De publieke en private zorgsector ziet zich geplaatst voor tal van uitdagingen. De zorgvraag stijgt, er is een toenemende kostendruk, de urgentie om zorg betaalbaar te houden groeit, klant en maatschappij vragen steeds meer van de zorg, er treden meer en andere aanbieders toe op de zorgmarkt, technologische vernieuwing raast door en de maatschappelijke perceptie alsook de vakmatige opvatting over gezondheid verandert fundamenteel. Om slechts enkele trends te noemen. Deze groeiende complexiteit vraagt om vernieuwend écht leiderschap.

 

Zorg staat bol van uitdaging en verandering.

'Sterk leiderschap in de zorg vraagt om waardegedreven ondernemerschap'

De zorg is de afgelopen jaren sterk veranderd. Een zorgorganisatie is steeds meer onderdeel van een (sector overstijgend) ecosysteem geworden, waarin onderlinge verbondenheid centraal staat. Volgens Niels van Tent, senior consultant bij Ebbinge, is loslaten het hoofdingrediënt van krachtig leiderschap in de zorg.
Lees het artikel

The best of both worlds

De zorg vraagt om leiders die én adaptief zijn, meebewegen met sector en stakeholders én tegelijkertijd ergens stevig voor staan en gaan. En zo talenten en teams kunnen verbinden aan een collectieve aspiratie.

Leiders die én verandering kunnen realiseren én radicaal, anders kunnen samenwerken, binnen en buiten de keten. Leiders met én hart voor publieke waarde en de patiënt of cliënt én tegelijkertijd ondernemend en marktgericht zijn en bereid risico’s te nemen. Die én een leidende visie ontwikkelen en concrete keuzes maken én durven vertrouwen op anderen en kunnen open laten en loslaten. Die én integer en transparant zijn én zichtbaar in een kritischer maatschappelijk speelveld.

Lead our future

Wij geloven dat de zorg ondernemerschap nodig heeft en ondernemende leiders, bestuurlijk en toezichthoudend. Die kunnen omgaan met de spanningen zoals beschreven en het beste van twee werelden kunnen combineren. Ebbinge is gespecialiseerd in het vinden van deze échte leiders voor de zorg, die de zorg begrijpen en een nieuw geluid brengen.

Ons team

Ons team Zorg & Gezondheid werkt voor publieke en private organisaties binnen de markt van ziekenhuizen, GGZ, ouderen- en jeugdzorg, welzijn en health tech & life sciences. Dit ervaren team brengt binnen deze gereguleerde sector duurzaam en gezond ondernemerschap en leiderschap in.

Contact

Wilt u contact opnemen? De volgende mensen kunnen u hierbij helpen.

Updates van Ebbinge

Lees en bekijk klant- en kandidaat cases en opiniestukken. Bekijk portretten van Ebbingers en ervaar onze visie op Leadership.
Bekijk alle Artikelen

Overige markten

Diverse sectoren met voor elke sector een gespecialiseerd team.

Overige markten

Familiebedrijven

Voor nieuw leiderschap, dat moet passen bij de kernwaarden van het familiebedrijf.

Private Equity

Toegang tot het nummer 1 netwerk van bewezen ondernemende leiders.

Publiek, Zorg en Onderwijs

Een nieuwe generatie leiders voor publieke en maatschappelijke organisaties.

Handel & Maakindustrie
Consumer Goods & Retail
Data, Digital & IT
Zakelijke Diensten
Goede Doelen, Fondsen en NGO’s
Onderwijs
Overige markten

Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Bekijk de Diensten of Functiegroepen waarin wij actief zijn, lees onze Artikelen of bezoek Echt Ebbinge.

Alle posities