Opvolging en continuïteit als thema’s

Binnen dga & familiebedrijven speelt het thema opvolging en continuïteit van nature eigenlijk altijd. Want familiebedrijven zijn in essentie het product van opvolging binnen de familie.

Opvolging en continuïteit als thema’s

Opvolging gaat niet alleen over economische en financiële continuïteit of de waarde van de onderneming zelf, maar juist ook over andere vormen zoals de waarde voor de werknemers, cultuur en de gemeenschap. Van oudsher wordt daar vaak anders naar gekeken dan bij de niet-familiebedrijven. Wanneer opvolging van familie of van DGA niet mogelijk is van binnenuit, en een leider van buitenaf gezocht moet worden, wordt opvolging een complexer thema.

Opvolging en continuïteit als thema’s

“Familiebedrijven zijn van nature koplopers in maatschappelijk ondernemen”

Waar de liefde van Willemijn Broerse-Rienks voor het familiebedrijf vandaan komt, weet de consultant van Ebbinge eenvoudig en krachtig te verwoorden. “Ik kom zelf uit een ondernemersgezin. Ik weet wat het is om níét de opvolger te zijn”, vertelt ze.
Lees het artikel

De Ebbinge manier

Vanuit het Ebbinge DGA & Familiebedrijven team bieden wij onze specialisatie en ervaring in opvolgingsvraagstukken en de invulling van posities in RvC en directie.

Onze aanpak kenmerkt zich door:

  • Menselijkheid
    Wat bedoelen we daar mee? Naast oog voor de gevraagde professionaliteit en ondernemerschap zien we dat nieuwe generatie leiders ook het belang meeneemt van de waarden in de onderneming, de cultuur en fit met de organisatie en de mensen. Niet alleen strategisch en zakelijk kijken, maar een goed soort menselijke maat meenemen. Samen met de mensen de plannen realiseren.
  • Professionaliteit
    Om het ondernemerschap dat vaak diep in de genen van dga & familiebedrijven zit te begrijpen is ervaring en professionaliteit nodig. Wij bieden niet alleen analyse en selectievermogen, wij zijn ook werkelijk betrokken en begrijpen de historie en gewenste verandering voor de toekomst met inachtneming van cultuur en kernwaarden.
  • Zorgvuldigheid

Naast snelheid is zorgvuldigheid evenzeer belangrijk. Wij betrekken alle stakeholders, in de onderneming, RvC of RvA en aandeelhouders. Het zorgt voor het noodzakelijke draagvlak voor de uiteindelijke benoeming. Altijd vanuit een transparant en persoonlijk proces, zowel tijdens het search traject als in de begeleiding en on-boarding erna.

De Paradox: continuïteit en vernieuwing

Ebbinge werkt sinds jaar en dag voor Familiebedrijven, op directieniveau en voor RvC/RvA rollen. Wij zijn ons ervan bewust dat er veelal continuïteit gevraagd is en tegelijkertijd vernieuwing nodig is. Wij kennen de leiders die op dit punt de juiste balans goed aanvoelen en aanbrengen.

Ons team

Ons Familiebedrijven team is gespecialiseerd in opvolgingsvraagstukken voor familie- en  DGA-bedrijven, directie en RvC/RvA rollen. Het team hanteert een zorgvuldig en transparant proces voor en na de benoeming en beschikt over een uitgebreid netwerk van ondernemende leiders (vast en interim) in alle functionele disciplines, die specifiek in deze bedrijven willen en kunnen werken.

Contact

Wilt u contact opnemen? De volgende mensen kunnen u hierbij helpen.

Updates van Ebbinge

Lees en bekijk klant- en kandidaat cases en opiniestukken. Bekijk portretten van Ebbingers en ervaar onze visie op Leadership.
Bekijk alle Artikelen

Overige markten

Diverse sectoren met voor elke sector een gespecialiseerd team.

Overige markten

Private Equity

Toegang tot het nummer 1 netwerk van bewezen ondernemende leiders.

Publiek, Zorg en Onderwijs

Een nieuwe generatie leiders voor publieke en maatschappelijke organisaties.

Goede Doelen, Fondsen en NGO’s
Consumer Goods & Retail
Data, Digital & IT
Onderwijs
Zakelijke Diensten
Zorg & Gezondheid
Overige markten

Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Bekijk de Diensten of Functiegroepen waarin wij actief zijn, lees onze Artikelen of bezoek Echt Ebbinge.

Alle posities