'Als je de intenties van je teamgenoten niet kent, dan kun je hun gedrag compleet verkeerd interpreteren.'

‘In een team moet je kwetsbaar durven zijn’

Bron: 'ONDERNEMEN IS TOPSPORT' een initiatief en uitgave van Peak Value, februari 2016

Een goed team bestaat uit individuen die elkaar onvoorwaardelijk steunen en supporten, elkaars tekortkomingen accepteren en aanvullen en elkaar de waarheid kunnen zeggen. Tenminste, dat is het ideale plaatje voor een succesvol team. Ron Jansen helpt met Ebbinge bij het samenstellen van een dergelijk team. En bij een succesvol team gaat het niet alleen om de ambitie, maar met name om de intentie waarmee iemand onderneemt. “Als je de intenties van je teamgenoten niet kent, dan kun je hun gedrag compleet verkeerd interpreteren.”

De opvolging in een familiebedrijf. Of een vrijgekomen plek in een Raad van Bestuur. Een ondernemer die op zoek is naar een nieuwe businesspartner. Allemaal kwesties die met de verkeerde keuzes desastreuze gevolgen kunnen hebben. Een succesvol team dat in de ‘flow’ komt, kan bergen verzetten en duurzaam groeiende ondernemingen bouwen. Daarentegen kan ruzie of onenigheid funest zijn voor het voortbestaan van een bedrijf. Dat er daarom veel aandacht besteed moet worden aan teambuilding, dat staat voor Ron Jansen als een paal boven water.

Twee zaken zijn dan van belang, benadrukt Jansen. Allereerst ambitie: “Ambitie is de vraag waar iemand naartoe wil. Hoe hoog ligt de lat? Daar kun je behoorlijk in verschillen, maar ambitie is over het algemeen goed uit te drukken in getallen.” Dat is al lastiger bij het tweede, de intentie waarmee iemand onderneemt. “Dan is de vraag: waarom doe ik wat ik doe? De één wil goed doen, de ander wil serieus genomen worden, een derde wil succesvol zijn. Al die intenties mogen bestaan binnen een team, maar die moet je wel van elkaar weten. Als je de intenties van je teamgenoten niet kent, dan kun je hun gedrag compleet verkeerd interpreteren. Als iemand zijn schaapjes op het droge wil krijgen, dan is geld voor hem een compleet andere maatstaf dan voor degene die graag wil investeren om in Champions League te spelen. En daar kom je niet achter bij de rondvraag tijdens de maandagochtendvergadering. Daarom moet je echt tijd en aandacht in elkaar investeren.”

Het is goed als iemand zelf inziet dat hij ergens minder goed in is. Een goede ondernemer herbergt drie zaken: zelfvertrouwen, zelfstartend en zelfkritiek. Hij weet wat hij wil en kan dat ook. Hij hoeft niet gemotiveerd te worden, hij staat op met een glimlach. De derde, zelfkritiek, betekent kwetsbaar kunnen zijn, in de spiegel durven kijken.”

Hoe je een team in de flow krijgt en houdt, dat is het geheim van de kok, benadrukt Jansen. Daar is niet één stelregel voor. “Je moet in ieder geval geloven in teams. De leider moet zich afvragen of hij dingen zelf wil doen, of dat hij gaat samenwerken. Het wordt lastig als ego’s bij elkaar komen die niet geloven in complementair zijn en dus ook niet inzien dat ze kwetsbaar zijn en het niet alleen kunnen. We kunnen goede mensen bij elkaar zetten, maar willen ze samen verder? Die vraag zegt iets over je persoonlijkheid. Een succesvolle leider heeft een mespuntje narcisme. Hij gelooft in zichzelf, en heeft het zelfvertrouwen dat hij dingen in gang kan zetten. Maar het moet wel bij een mespuntje blijven.”

Teamprestaties

In sport zijn er twee denkrichtingen: leiden we alleskunners op, die met links en rechts kunnen schieten, goed kunnen koppen én kunnen verdedigen, of gaan we voor specialisten die elkaar aanvullen? Ik geloof heel sterk in dat laatste. De complete, perfecte voetballer komt immers maar zelden voor. Teamwork is topsport. Je kunt niet alles zelf, je hebt een team nodig, en je moet samen keihard trainen. Zoals Johan Cruijff ooit zei: "Ik heb geen geheim van succes. Gewoon je best doen, iets leuk vinden en goede mensen om je heen verzamelen. Want alleen kan je niks, met zijn allen kan je alles."

Informatie en contact

Ron Jansen

T: +31 (0)20 5 725 725
E: info@ebbinge.nl