Kritische taak, kritische functie

Kritische taak, kritische functie

De rol van de commissaris en toezichthouder is de afgelopen jaren veel belangrijker geworden. Het is allang niet meer een erebaan. Organisaties ontwikkelen zich sneller en kunnen tegelijkertijd ook in turbulente tijden terecht komen. Het vraagt om een nieuwe invulling van de RvC/RvT rol: met meer betrokkenheid, tijd en regelmatige aandacht (belangrijk), specifieke kennis en werkelijke belangstelling in de ontwikkeling van de organisatie. Commissaris of toezichthouder zijn is een stevige verantwoordelijkheid geworden. Met veel meer dan voorheen de mogelijkheid in de spotlight te komen staan, inclusief externe exposure in de media.

Het is daarmee totaal iets anders dan een nevenfunctie. De meerwaarde die een goede commissaris of toezichthouder kan hebben is groot. Reden genoeg om goed na te denken bij de invulling van een nieuwe commissaris/toezichthouder positie.

Het leiden van leiders

Wij bieden een nieuwe invulling met commissarissen en toezichthouders uit de categorie ‘Nieuwe Stijl’. Mensen die wij goed kennen en passen op het hiervoor beschreven profiel. Zij zijn vaak nog actief, bijv. als CEO, CFO, participatie commissaris of leidend in een specifieke sector. Mannen en vrouwen, ervaren, getalenteerde professionals met verstand, kennis, netwerk, ondernemingszin, betrokkenheid. En – niet in de laatste plaats – een goed ontwikkeld afwegingsvermogen. Zij zijn in verbinding en een waar verlengstuk van het bestuur en directie van organisaties. Zij zijn daadwerkelijk in staat om leiders te leiden.

Commissaris Leergangen

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid deel te nemen aan exclusieve Ebbinge Leergangen, gerichte opleidingen voor aankomende en ervaren commissarissen en toezichthouders. Met niet alleen de focus op kennis, we gaan ook in op ieders eigen vaardigheden, hoe acteer je in situaties van tegenstelling, wat is het effect van je eigen gedrag, wanneer intervenieer je, wanneer nog niet. Wij geven deze leergangen al meerdere jaren, met iedere keer weer een hoge waardering van deelnemers.

Kritische taak, kritische functie

‘Als het in de top stroomt, stroomt het in de hele organisatie’

Wieke Janssen: ‘De noodzaak van een goede samenwerking in de top, wordt te vaak over het hoofd gezien.’ Veel organisaties worstelen met de vraag hoe succesvol in te spelen op de huidige snel veranderende omgeving.
Lees het artikel

Contact

Wilt u contact opnemen? De volgende mensen kunnen u hierbij helpen.

Overige functiegroepen

Binnen het bedrijfsleven onderscheiden wij diverse sectoren met voor elke sector een gespecialiseerd team.

Overige functiegroepen

Algemeen Directeur (CEO)

De keuze voor de CEO of Ondernemer: hét belangrijkste besluit van de aandeelhouder en/of commissaris. Core business van Ebbinge waar wij ons dagelijks mee bezig houden. Sinds 1982.

Operations Directeur (COO)

Executive search en interim voor het hart van de organisatie. Produceren en leveren wat de organisatie nodig heeft en aan klanten is beloofd. Leiders in productie, operations & supply chain bestieren de kern.

Human Resources (CHRO)

Toekomstbestendig leiderschap in HR staat of valt met de eigen innovatiekracht en het vermogen de meerwaarde van HR & Human Capital voor toekomstige groei inzichtelijk te maken.

Marketing & Verkoop (CCO, CMO)

Een aantal Ebbingers heeft een voorliefde voor de markt van Consumer Goods & Retail. We kennen daar de beste commerciële leiders en marketeers. We searchen vaak voor transformatie- en groeiopdrachten.

Chief Digital Officer (CIO, CTO, IT)

Nieuwe digitale economie vraagt om innovatief leiderschap. Het is tijd om plaats te maken voor digitale leiders in de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Digitalisering betekent organisatie in transitie.

Finance (CFO)

De CFO praktijk is al 35 jaar een kernspecialisatie van Ebbinge. We hebben in die jaren een netwerk opgebouwd van ruim 3.500 CFO’s. Een goede CFO brengt overzicht en inzicht, zorgt voor die analyses en informatie om de juiste (strategische) besluiten te nemen.

Overige functiegroepen

Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Bekijk de Diensten of Markten waarin wij actief zijn, lees onze Artikelen of bezoek Echt Ebbinge.

Alle posities