De grote meerwaarde van een Toezichthouder ‘Nieuwe Stijl’

De rol van de toezichthouder is veel belangrijker geworden. Het is allang geen erebaantje meer. Er worden andere eisen gesteld, met nieuwe taken en verantwoordelijkheden.

Commissaris zijn vraagt een ander soort betrokkenheid, tijd en aandacht, specifieke kennis en werkelijke belangstelling in de organisatie. Het is daarmee niet meer zomaar een nevenfunctie, het is een brede rol met een dito exposure. Ebbinge biedt toegang tot een netwerk van Toezichthouders ‘Nieuwe Stijl’. Mensen die wij goed kennen en passen op het hiervoor beschreven profiel. Zij zijn vaak nog actief, bijv. als CEO, CFO, participatie commissaris of leidend in een specifieke sector.

Een kleine groep, passend op de nieuwe eisen, actief betrokken, met een grote meerwaarde, zonder dat zij op de stoel van de directie willen zitten.

De grote meerwaarde van een Toezichthouder ‘Nieuwe Stijl’

‘Als het in de top stroomt, stroomt het in de hele organisatie’

Wieke Janssen: ‘De noodzaak van een goede samenwerking in de top, wordt te vaak over het hoofd gezien.’ Veel organisaties worstelen met de vraag hoe succesvol in te spelen op de huidige snel veranderende omgeving.

Lees het artikel

Contact

Wilt u contact opnemen? De volgende mensen kunnen u hierbij helpen.

Overige functiegroepen

Binnen het bedrijfsleven onderscheiden wij diverse sectoren met voor elke sector een gespecialiseerd team.

Algemeen Directeur (CEO)

De keuze voor de CEO of Ondernemer: hét belangrijkste besluit van de aandeelhouder en/of commissaris. Core business van Ebbinge waar wij ons dagelijks mee bezig houden. Sinds 1982.

Operations Directeur (COO)

Executive search en interim voor het hart van de organisatie. Produceren en leveren wat de organisatie nodig heeft en aan klanten is beloofd. Leiders in productie, operations & supply chain bestieren de kern.

Human Resources (CHRO)

Toekomstbestendig leiderschap in HR staat of valt met de eigen innovatiekracht en het vermogen de meerwaarde van HR & Human Capital voor toekomstige groei inzichtelijk te maken.

Marketing & Verkoop (CCO, CMO)

Een aantal Ebbingers heeft een voorliefde voor de markt van Consumer Goods & Retail. We kennen daar de beste commerciële leiders en marketeers. We searchen vaak voor transformatie- en groeiopdrachten.

Chief Digital Officer (CIO, CTO, IT)

Nieuwe digitale economie vraagt om innovatief leiderschap. Het is tijd om plaats te maken voor digitale leiders in de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Digitalisering betekent organisatie in transitie.

Finance (CFO)

De CFO praktijk is al 35 jaar een kernspecialisatie van Ebbinge. We hebben in die jaren een netwerk opgebouwd van ruim 3.500 CFO’s. Een goede CFO brengt overzicht en inzicht, zorgt voor die analyses en informatie om de juiste (strategische) besluiten te nemen.

Overige functiegroepen

Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Bekijk de Diensten of Markten waarin wij actief zijn, lees onze Artikelen of bezoek Echt Ebbinge.

Alle posities