Waarom de beste CFO of Financieel Directeur niet goed genoeg is.

De CFO praktijk is al 35 jaar een kernspecialisatie van Ebbinge. We hebben in die jaren een netwerk opgebouwd van ruim 3.500 CFO's.

Waarom de beste CFO of Financieel Directeur niet goed genoeg is.

Een goede CFO – Financieel Directeur brengt overzicht en inzicht, zorgt voor die analyses en informatie om de juiste (strategische) besluiten te nemen. Kosten en cashflow in control. Geen verrassingen. Creëert waarde op korte en lange termijn. Een constructieve sparring partner die de business begrijpt en meedenkt hoe het wel kan. Maar ook tegenspraak geeft als het moet. Scherp op kosten en risico’s. Strategisch sterk gecombineerd met implementatiekracht. Iemand die de specifieke setting begrijpt. Vanuit zijn ervaring in de branche maar wellicht juist ook wel daarbuiten.

Met de juiste skills en ervaring uiteraard. Maar juist ook die aansluit op de ambitie, uitdagingen en cultuur van de organisatie en tegelijk een nieuwe frisse blik toevoegt. Geen corporate type. Een benoeming doen is niet moeilijk, een duurzame benoeming doen wel. Wij kijken naar het verhaal achter het cv, of iemand echt past hangt voor groot deel af van zijn waarden en drijfveren. Wie is hij als mens?

Waarom de beste CFO of Financieel Directeur niet goed genoeg is.

‘Elke Chief moet ethiek op z’n vizier hebben’

Het leiderschap van Boele de Jong, CCsO
Lees het hele artikel

Overige functiegroepen

Binnen het bedrijfsleven onderscheiden wij diverse sectoren met voor elke sector een gespecialiseerd team.

Overige functiegroepen

Algemeen Directeur (CEO)

De keuze voor de CEO of Ondernemer: hét belangrijkste besluit van de aandeelhouder en/of commissaris. Core business van Ebbinge waar wij ons dagelijks mee bezig houden. Sinds 1982.

Operations Directeur (COO)

Executive search en interim voor het hart van de organisatie. Produceren en leveren wat de organisatie nodig heeft en aan klanten is beloofd. Leiders in productie, operations & supply chain bestieren de kern.

Human Resources (CHRO)

Toekomstbestendig leiderschap in HR staat of valt met de eigen innovatiekracht en het vermogen de meerwaarde van HR & Human Capital voor toekomstige groei inzichtelijk te maken.

Marketing & Verkoop (CCO, CMO)

Een aantal Ebbingers heeft een voorliefde voor de markt van Consumer Goods & Retail. We kennen daar de beste commerciële leiders en marketeers. We searchen vaak voor transformatie- en groeiopdrachten.

Toezichthouder (RvC, RvT)

De rol van de toezichthouder is veel belangrijker geworden. Het is allang geen erebaantje meer. Er worden andere eisen gesteld, met nieuwe taken en verantwoordelijkheden.

Chief Digital Officer (CIO, CTO, IT)

Nieuwe digitale economie vraagt om innovatief leiderschap. Het is tijd om plaats te maken voor digitale leiders in de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Digitalisering ondersteunt organisatie in transitie.

Overige functiegroepen

Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Bekijk de Diensten of Markten waarin wij actief zijn, lees onze Artikelen of bezoek Echt Ebbinge.

Alle posities