Leiderschap tijdens de coronacrisis

Te gast: Erik Gerritsen

In maart 2022 ging Niels van Tent in gesprek met Erik Gerritsen, gedurende de coronacrisis secretaris-generaal van het ministerie van VWS. Welke leiderschapslessen kunnen we trekken uit de coronacrisis?

De grootsheid van de coronacrisis was voor Nederlandse bestuurders ongekend, en dus ook voor hem. “Het begon als een infectiecrisis, werd toen een gezondheidscrisis, daarna een zorgcrisis en uiteindelijk ook een sociaaleconomische crisis”, zo schetst de voormalig topambtenaar (inmiddels is Gerritsen voorzitter van de directieraad van woningcorporatie Ymere) de ongekende omvang van de uitdaging waarvoor de overheid de afgelopen twee jaar stond. Het betekende voor de bestuurder dat hij zichzelf én zijn leiderschapsstijl opnieuw moest uitvinden.

Bekijk hieronder het webinar terug of lees het samenvattingsartikel hiernaast. 

'Leiderschap tijdens de coronapandemie: dansen met onzekerheid'

Erik Gerritsen, voormalig coronacrisis secretaris-generaal van het ministerie van VWS, over hoe hij als hoogste ambtenaar van zijn ministerie de pandemie heeft beleefd, en welke leiderschapslessen hij uit zijn ervaringen trekt. De grootsheid van de coronacrisis was voor Nederlandse bestuurders ongekend, en dus ook voor hem.
Lees het artikel

Webinar voor de Zorg Overzichtspagina

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina