Executive Search, Interim Management en Human Capital advies voor farmaceutische bedrijven, toeleveranciers aan de zorgsector, ziekenhuizen, zorginstellingen en privé klinieken.

Eén van de snelst ontwikkelende sectoren, met nieuwe producten, en diensten. Kwaliteit, efficiënte operations en klantbeleving staan voorop.

Private Zorg & Gezondheid

Ebbinge is ruim dertig jaar actief in verschillende sectoren rondom de gezondheid van mensen. Een brede sector van farmaceutische bedrijven, onderzoeksbureaus, toeleveranciers aan de zorgsector, ziekenhuizen, zorginstellingen of privé klinieken.

Wij bieden een breed scala diensten binnen private zorg & gezondheid. Van de vaste of interim invulling van posities binnen Directie, Commissariaat, Management tot aan doorlichting en versterking van management teams (Human Capital Scans & Assessments).

Privaat gefinancierd

De organisaties waarvoor wij werken zijn middelgrote tot grote zorgondernemingen allen (tenminste voor een aanzienlijk gedeelte) privaat gefinancierd. Met een jaaromzet van circa € 25 miljoen tot ver boven de € 500 miljoen. Deze nieuwe zorgbedrijven zijn herkenbaar door hun ondernemerschap, eigenheid, het vermogen nieuwe dingen slimmer en beter te doen. Het zijn bekende bedrijven, maar ook de onbekende ‘vaak parels’ uit het Nederlandse en Belgische bedrijfsleven.

De bedrijven in deze sector kennen opvallend veel overeenkomsten. Ten opzichte van de niet-private zorgondernemingen is er vaak sprake van een meer eenduidige leiding, duidelijkere koers en een grotere focus op efficiency en klantgerichtheid. De cultuur is ondernemend, hands-on, kostenbewust, direct en duidelijk. Er is een sterke wil om bij te dragen aan het welzijn van mensen.

Kenmerkend binnen Private Zorg & Gezondheid is dat de kwaliteit van het management cruciaal is, om het geïnvesteerde kapitaal te kunnen laten renderen. Dit vereist sturing op bedrijfskritische processen. Die per zorgaanbieder, soort onderneming en de gekozen strategie sterk verschillen.

De opdracht aan het management is het ontwikkelen van duurzame zorg en groeipotentieel. Bij onze klanten betekent dit vaak de vraag om het inbrengen van commercie, het lean & mean organiseren van operations, het uitbouwen van markten, merken, kanalen, klanten of eventueel landen. Soms met een buy & build strategie. De onderneming moet worden ontwikkeld en een volgend toekomstperspectief krijgen. Strategisch, financieel, commercieel en operationeel.

De essentie

Wij willen deze zorgondernemingen, het management, de aandeelhouders écht begrijpen, proberen te kruipen in de huid van de opdrachtgever. En ook de niet voor de hand liggende vragen te stellen om de essentie boven tafel te krijgen. Wij kunnen het potentieel in kaart brengen, helpen de opdracht bij binnenkomst te formuleren en met onze ervaring het best passende management te vinden.

Zo de onderneming en mensen doorgronden om de vertaling te maken naar betere mensen en de ontwikkeling tot topteams. De groep personen die in deze omgeving goed past is per definitie klein. De invulling luistert nauw. Wij kunnen u in contact brengen met de top van de arbeidsmarkt en per saldo met de ‘best passende’ kandidaat.

Informatie en contact

Britt Blomsma, Paul van Dam, Niels van Tent.

T: +31 (0) 20 5725 725
E: info@ebbinge.nl