Invulling van posities op het gebied van business development, corporate M&A, assistants-to-the-CxO voor private equity, investeringsmaatschappijen en ondernemersbedrijven.

Investeren, strategie bepalen, groeien.

Investments & Strategy

Groei van een onderneming gaat veelal gepaard met investerings- en strategische vraagstukken. De aanleiding kan divers zijn: nieuwe kansen in de markt, verandering in eigenaarschap, de wil van een onderneming om op te schalen, de inzet van een strategisch verbeterprogramma. Vaak met als doel beter te presteren, nieuwe markten te betreden, een fusie of overname te kunnen doen, marktleider te worden of uit te breiden naar het buitenland.

In dit specifieke segment bieden wij vanuit Ebbinge Investments & Strategy veel ervaring en een entree tot de markt van toptalent. Ebbinge Investments & Strategy richt zich op versterking door middel van investment professionals voor PE / investeringsmaatschappijen. Hierbij kan gedacht worden aan Business Development of Corporate M&A / Strategy bij grotere ondernemingen of assistent-to-the-CxO bij portfoliobedrijven.

De top van de arbeidsmarkt / schaap met vijf poten

Professionals die de vertaalslag van investeren en strategie naar succes kunnen maken kenmerken zich door een aantal essentiële kwaliteiten. Het is een bijzondere combinatie van ondernemerschap, creativiteit, begrip van de markt en de capaciteit veranderingen vorm te geven én door te voeren. Het vraagt om onderscheidend strategisch, financieel, analytisch en sociaal inzicht.

Degenen die hier goed in gedijen karakteriseren zich door een nuchtere mentaliteit en het vermogen de handen uit de mouwen te steken. Zij kunnen schakelen op verschillende niveaus, zijn resultaatgericht, ‘street smart’ en nemen verantwoordelijkheid. Daarnaast hebben ze oog voor detail en een hoog energieniveau.

Het zijn nogal wat kenmerken: dit lijkt te gaan over een schaap met vijf poten. Toch zijn ze er, deze multitalenten. Wij kennen hen goed en brengen al meer dan 30 jaar onze relaties in contact met de genoemde groep.

In de praktijk

Onze relaties in het segment van Investments & Strategy zijn divers. Wat zij vaak gemeen hebben is een ondernemende mentaliteit. Wij werken voor investeringsfondsen, bedrijven in eigendom van private equity, familiebedrijven, mid-market bedrijven of ondernemende beursfondsen.

Ebbinge biedt in dit segment een breed scala aan diensten. Naast de vaste en interim invulling van posities in algemene directie (CxO) en management richten we ons binnen deze specialisatie ook specifiek op de invulling van rollen op het gebied van assistants-to-the-CxO, corporate M&A en sleutelposities binnen private equity.

Het Ebbinge Investment Program

Bij talent in de eerste tien jaar van hun loopbaan zien wij een sterke wens naar sociale en maatschappelijke impact, verantwoordelijkheid en een groeiende behoefte aan ondernemerschap. Via het Ebbinge Investment Program bieden wij onze private equity klanten de gelegenheid om enkele malen per jaar de top van het afstuderend universitair talent (top 1%) te ontmoeten. Het gaat om een exclusieve groep van ongeveer 100 jonge, geselecteerde mensen die in de belangstelling staan van vaak een groot aantal ondernemingen. Zie ook investmentprogram.nl.

Informatie en contact

Wij zijn altijd op zoek naar goede, talentvolle mensen. We gaan dan ook graag in gesprek met je als we een match zien. Laat hier je motivatiebrief en CV achter als je hiervoor in aanmerking wil komen.

Marjolein Bosch, Paul van Dam, Bart Jan van 't Hoff en Marleen van der Meulen.

T: +31 (0) 20 5725 725
E: info@ebbinge.nl