Executive Search (Algemeen directeur, lid college van bestuur, CFO, Financieel directeur, CEO, Lid MT, Commercieel directeur, COO, Operationeel Directeur) , Interim Management en Human Capital advies voor familiebedrijven en dga-bedrijven.

'Ondernemen is ook en vooral een werkwoord'

Familiebedrijven

Sinds de oprichting van Ebbinge in 1982 hebben wij veel familie- en dga-bedrijven als klant. Binnen deze sectoren bieden wij een breed scala aan diensten. Wij adviseren bij opvolgingsvraagstukken, talentontwikkeling, potentieel assessment en helpen bij de vaste of interim invulling van belangrijke sleutelposities.

Familiebedrijven vormen de ruggengraat van onze economie. Het gaat om ondernemingen met een lange historie waar een eerste of volgende generatie aan het roer staat.

De hand van de eigenaren is op veel plaatsen in de onderneming enorm zichtbaar. De aandeelhouders hebben hun eigen ideeën over de manier waarop een onderneming dient te worden geleid. Continuïteit gaat boven kwartaalresultaten, de balansverhoudingen zijn gezond en er wordt vaak anticyclisch geïnvesteerd. De belangen van de volgende generatie zijn vaak leidend, continuïteit staat boven korte termijn waardegroei.

Doordat de hand van de familie zo zichtbaar is, ook in operationele zin, is er bij medewerkers vaak een grote trots, zij vereenzelvigen zich met het bedrijf en de familie en zijn bereid een stapje extra te doen.

Als nieuwe leiding binnen de familie wordt gezocht kan het selectieproces ingewikkeld zijn. Wij kunnen bepaalde onderwerpen bespreekbaar maken en zorgen voor objectivering. Ook de invulling van managementposities met mensen van buiten de familie komt vaak voor. Dan is het essentieel alle belangen goed in kaart te brengen. Iemand zal goed bij de familie of dga moeten passen, zonder er ooit onderdeel van uit te maken, om zo de ruimte te krijgen een eigen stempel te kunnen zetten.

Wij werken voor

Een breed scala aan familiebedrijven en dga-bedrijven in Nederland en België. Vaak strikt vertrouwelijke opdrachten. Functies: Algemeen Management / CEO, Finance / CFO, Productie & Operations / COO, Technisch & Supply Chain / CTO, Commercie / CCO, Marketing & Communicatie / CMO, Human Resources, ICT / CIO, Tax & Legal.

Wat wij bieden

Ebbinge probeert ondernemingen en het management écht te begrijpen, te kruipen in de huid van de opdrachtgever. En ook de niet voor de hand liggende vragen te stellen om de essentie te raken. Wij kunnen het potentieel in kaart brengen, helpen de opdracht bij binnenkomst te formuleren en met onze ervaring en brede netwerk het best passende management vinden.

Wij maken de vertaling van het nu naar de toekomst. Als een opvolger gezocht wordt, bepalen vereiste veranderingen mede het profiel van de meest geschikte kandidaten. Zij hebben verbinding met de onderneming, de opdracht en de (gewenste) cultuur en mensen. De groep passende kandidaten is per definitie klein. De invulling luistert nauw. Wij kennen of zoeken de beste kandidaat, die als alle genoemde aspecten betrokken worden, ook de ‘best passende’ kandidaat zal zijn.

Onderstaand filmpje geeft een mooie impressie van hoe het is om te werken in een familiebedrijf:

Informatie en contact

Wij zijn altijd op zoek naar goede, talentvolle mensen. We gaan dan ook graag in gesprek met je als we een match zien. Laat hier je motivatiebrief en CV achter als je hiervoor in aanmerking wil komen.

Willemijn Broerse-Rienks, Lotty Tijhaar, Bastiaan Hoogendoorn, Derek van Essen, Charlotte Gevers Deynoot - Broekers 

T: +31 (0) 20 5725 725
E: info@ebbinge.nl