Executive Search, Interim Management en Human Capital advies voor bedrijven actief in Consumer Goods, Retail en E-Commerce.

De dynamiek van een snel veranderende wereld, met innovaties, nieuwe distributiekanalen, veranderend consumentengedrag.

Consumer, Retail, E-Commerce

Het draait hier om het werkelijk begrijpen van de consument, door diens ogen de wereld in kunnen kijken. Het gedrag ‘voorspellen’. En zien welke impact dat heeft op de eigen bedrijfsvoering. Het gaat om grote aantallen, hoge snelheden, een veranderende markt. Productie, logistiek, operations, commercie, finance. Veel grijpt in elkaar. De marges zijn smal, de graden van efficiency hoog. Een enorm tempo en een hoge mate van dynamiek. Dat geldt voor alle disciplines in dit werkveld. Het is geen keuze, maar een ‘way of life’.

Het verschil zit zeker niet alleen in strategie, maar juist ook in kleine dingen. Je moet er oog voor hebben. Er liefde voor opbrengen. Je zult er steeds weer in moeten willen duiken. Bereid zijn elke steen om te keren. En telkens weer je blijven afvragen of het nog net iets anders kan. Om het steeds weer beter te kunnen doen.

Ebbinge biedt in deze sector een breed scala aan diensten. Van invulling van vacatures binnen Directie, Commissariaat, Interim Management. Tot doorlichting van de top, verborgen talent inzichtelijk maken, Human Capital Scans en Team-assessments en -Ontwikkeling.

Grote mate van dynamiek

De bedrijven waarvoor wij werken zijn over het algemeen mid-market ondernemingen met een jaaromzet van circa € 25 miljoen tot soms ver boven de € 500 miljoen (in retail tot meer dan 1 miljard). Branded of non-branded goods. Food of non-food. Zowel consumer durables als ook diensten. Of het gaat over winkelformules met enkele tot enige honderden winkels, inclusief de bijkomende web-retail dynamiek.

De cultuur in bovenstaande bedrijven is altijd hands-on, ondernemend, kostenbewust, inhoud boven vorm, direct en duidelijk.

Alhoewel er enorme verschillen zijn tussen retail en fabrikant, is kenmerkend de constante ontwikkelambitie. Dat betekent veelal - met behoud van het goede - het ontwikkelen van nieuwe kanalen, product-markt-combinaties, merken, assortimenten, winkels of landen. Typische opdracht is dan de uitbouw van de huidige producten of formule, het verhogen van de conversie, versnellen van innovatie.

In sommige gevallen moet daarvoor eerst het huis op orde. Het toevoegen van professionaliteit. Bijvoorbeeld op financieel, operationeel of HR gebied. Wij bieden een entree tot een groot kwalitatief netwerk van ervaren mensen, die weten wat het is om succesvol dergelijke opdrachten te managen. Of wij zoeken in de markt naar een specifiek profiel.

Toegang tot het netwerk

Ebbinge probeert uw onderneming écht te begrijpen, de historie, waar men nu staat, wat er moet gebeuren, te kruipen in de huid van u als opdrachtgever. En ook niet voor de hand liggende vragen te stellen. Wij helpen bij het in kaart brengen van het potentieel en de formulering van de opdracht. Het doel: de best passende kandidaten vinden.

Wij helpen de vertaling te maken van waar de onderneming nu staat, de cultuur en zakelijke context, naar de toekomst. De vereiste veranderingen bepalen mede het profiel van de meest geschikte kandidaten. Zij hebben verbinding met de onderneming, de opdracht en de (gewenste) cultuur en mensen.

De groep passende kandidaten is per definitie klein. De invulling luistert nauw. Wij kennen of zoeken de beste kandidaat, die als alle genoemde aspecten betrokken worden, ook de best passende kandidaat zal zijn.

Informatie en contact

Willemijn Broerse-Rienks, Hinnejan Elswijk, Lotty Tijhaar, Eva Knoups, Elise ten Hoor.

T: +31 (0)20 5 725 725
E: info@ebbinge.nl