Vrouwen aan de top: Gratis kinderopvang voor meer kansengelijkheid

Hinnejan Elswijk van Ebbinge over kansenongelijkheid, waarom gratis kinderopvang meer vrouwen naar de top kan helpen, en wat er maatschappelijk én relationeel moet veranderen.

podcast

Op LinkedIn veranderden vrouwen massaal hun voornaam in Peter, om aandacht te vragen voor de ongelijke verdeling tussen mannen en vrouwen op de werkvloer. In Nederland zijn er namelijk meer CEO’s die Peter heten dan CEO’s die vrouw zijn.

Een interessante insteek voor een gesprek over kansenongelijkheid. Hinnejan Elswijk van Ebbinge sprak met Luna van der Waarde (ANP) over de man/vrouwverdeling aan de top. Ontdek in onderstaande podcast waarom gratis kinderopvang meer vrouwen naar de top kan helpen, en wat er maatschappelijk én relationeel moet veranderen.

Hinnejan: ‘Je kan wel zeggen dat het aantrekkelijker moet worden gemaakt voor vrouwen om fulltime te werken, je kan ook zeggen: moeten niet meer mannen parttime werken? Dat je het aan de keukentafel met elkaar regelt. Ik heb zelf twintig jaar lang 4 dagen per week gewerkt, dat heb ik echt moeten bevechten aan het begin’ 

Beluister de podcast hieronder (Ook beschikbaar op Spotify)

Bron: ANP