‘Verschillen moet je willen’

Moed en lef nodig voor versnelling van transitie nieuwe economie. De veranderingen in de wereld vragen om een nieuwe economie – een economie die klimaatneutraal, circulair en inclusief is.

Opinie
  • Publicatiedatum: 6 mei 2019
  • Auteur: Niels van Tent

Het vergt leiderschap om hierin concrete en versnellende stappen te zetten.

Met leiders die de moed hebben het bestaande systeem te doorbreken. Wij willen daaraan een bijdrage te leveren. Daarom zijn we partner van MVO Nederland. Samen met de partners heeft MVO Nederland de Nieuwe Businessagenda 2019 opgesteld, met daarin 7 terreinen waar het hardst een doorbraak nodig is. Deze agenda leidt bedrijven via de snelste route naar die nieuwe economie.

Een van deze terreinen is gericht op de inclusieve samenleving. Verschillen moet je willen. Wie goed om zich heen kijkt, ziet dat de samenleving bestaat uit de meest uiteenlopende types. Variërend in huidskleur van spierwit tot diepzwart, met bijzondere kapsels, hoofddoeken of gaatjesschoenen. Hun grootouders zijn geboren in Almelo of Aleppo. Ze zijn opgeleid aan een chique universiteit of hadden hun leerschool aan de rafelranden van de stad. Daarom is het vreemd dat een gemiddeld managementteam nog steeds behoorlijk eenzijdig is samengesteld. In de nieuwe economie is dat anders.

Britt Blomsma en Rachel Thomas spreken zich uit over de Executive Search Code.

Opinie
Steeds meer executive searchbureaus ondertekenen de Executive Search Code en committeren zich daarmee vrijwillig aan een actieve rol bij de benoeming van vrouwen in topposities. Topvrouwen.nl geeft deze bureaus een podium: hoe dragen zij bij aan een betere man/vrouwbalans in de top van het bedrijfsleven, hoe gaan ze om met dilemma’s en wat zijn de successen die ze boeken? Deze keer aan het woord: Britt Blomsma en Rachel Thomas van Ebbinge.
Geschreven door:
Britt Blomsma, Rachel Thomas

‘Gele hesjes’ vragen om nieuw leiderschap in het bedrijfsleven

Opinie
Ineens waren ze er. Gele hesjes. In eerste instantie naar aanleiding van het verhogen van de belasting op diesel door de Franse regering, maar uitgegroeid tot protest tegen de gevestigde orde en daarmee tegen de leiders van het land.
Geschreven door:
Anita te Water

‘Ik leer altijd het meest van mijn fouten’

Opinie
Ron deinst niet terug eerlijk te kijken naar zijn aandeel als er iets mis gaat en neemt uit elke ervaring waardevolle lessen mee. Hij ziet werken als iets leuks en een manier om in het normale leven te blijven staan. Ron vertelt open over o.a. hoe hij zijn ziekte ervaart.
Geschreven door:
Paul van Dam

‘Moderne manager zoekt tegenwicht’

Opinie
Topmanagers liggen meer en meer onder een vergrootglas. Paul van Dam (56), mede-eigenaar bij search & interim bureau Ebbinge zoekt al ruim twintig jaar in het topsegment en ziet de topmanager heel snel veranderen.
Geschreven door:
Paul van Dam