Mentorprogramma Level 20 brengt talent naar de top

14 young professionals in PE en VC krijgen een mentor, om zo de doorstroom van voornamelijk vrouwelijk talent naar de top van de sector te bevorderen

Nieuws
  • Publicatiedatum: 24 september 2019

Mentorprogramma Level 20 brengt talent naar de top

Level20 Nederland kondigt de lancering van het mentoring programma aan op 24 september 2019, met de start van de eerste groep mentoren en mentees. Het programma brengt doorgewinterde ervaren mannelijke en vrouwelijke professionals uit de hele Nederlandse private equity sector samen met vrouwelijke private equity professionals op een punt in hun carrière van potentiele doorgroei naar meer senior posities. Het programma maakt deel uit van de doelstellingen van Level20 om vrouwen te ondersteunen om op leiderschapsposities in private equity fondsen te kunnen komen.

Brigitte van der MaarelNIBC MEP en lid van het Nederlandse Comitee van Level20: “Vrouwelijke investeringsprofessionals zijn ondervertegenwoordigd in leiderschapsposities binnen private equity. Met Level20 willen we bijdragen aan het vergroten van de retentie en doorgroei van vrouwelijk talent in de Nederlandse private equity-industrie door een mentoring programma aan te bieden.”

Frances Houweling, IK Investment Partners, voormalig mentee en mentor van Level20 UK: “Er is een aantal grote successen in het Verenigd Koninkrijk met 258 mentees in het programma sinds 2015. De resultaten zijn veelbelovend, zo zijn bijvoorbeeld uit de 2015-en 2016-programma’s, 64 van de 67 begeleide vrouwen nog steeds met succes actief in de private equity industrie en 42 vrouwen kregen een promotie sindsdien. Elk jaar doet een groeiend aantal mentees mee. Ik ben zelf een mentee geweest en daarna mentor geworden toen ik in Londen werkte. Het programma heeft me enorm geholpen in mijn ontwikkeling en mij ondersteund in de transitie naar de volgende fase van mijn carrière. Ik heb geleerd om meer op mezelf te vertrouwen en mijn sterke eigenschappen beter te gebruiken.”

Hein PloegmakersGilde Buy Out Partners, mentor voor Level20: “Het is een feit dat werken in gemengde teams effectiever en leuker is. Ook in private equity is diversiteit steeds belangrijker geworden voor een succesvolle HR strategie. Bij ons is de impact van vrouwelijke investment professionals duidelijk merkbaar. Gelukkig zien we een groeiend aantal getalenteerde jonge vrouwen die zich bij onze industrie aansluiten. Door het mentoring programma te steunen en er als mentor aan deel te nemen hoop ik bij te dragen aan de voorbereiding van de mentee op een toekomstige leidende rol in private equity.”

Anita te Water en Stefanie DrieverEbbinge: “Private Equity is een invloedrijke sector in de Nederlandse economie. Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van het feit dat deze sector ernstig achterblijft op onderwerpen als inclusiviteit en diversiteit. Het mentoring programma zal niet alleen een steun zijn voor de vrouwen in het programma, maar zal ook de mentoren een beter inzicht geven in de uitdagingen waarmee vrouwen geconfronteerd worden in de PE industrie. Samen kunnen we helpen bij het opbouwen van een inclusievere cultuur in de sector.”

Level20 Nederland heeft het mentoring programma opgericht met de hulp van Executive Search firma Ebbinge, waardoor voor deze eerste ronde 14 mentoring-koppels gematched zijn na gedetailleerde mentor/mentee interviews. Ebbinge zal de mentors en mentees helpen tijdens het programma.

Het Level20 Nederlands Comitee bestaat uit Cilian Jansen Verplanke (Karmijn Kapitaal), Lesley van Zutphen (Bencis Capital Partners), Ilona Brom (Wilshire), Ellen de Kreij (Apax Partners), Eric-Jan Vink (PGGM) en Brigitte van der Maarel (NIBC Mezzanine & Equity Partners).

Bron: (gepubliceerd op 24-09-2019, door M&A.nl)

Echt leiderschap voor positieve verandering

Nieuws
‘Hoe kan je succesvol zijn in een wereld die faalt’, vroeg Feike Sijbesma, de topman van DSM, zich af in een interview in de Volkskrant. Succes is meer dan alleen zakelijk, financieel succes voor de organisatie zelf, het vraagt van een topvrouw of -man ook dat hij of zij een positieve bijdrage levert aan die falende wereld.
Geschreven door:
Niels van Tent

Dit zijn de 7 belangrijkste eigenschappen van duurzame leiders volgens Nederlandse CEO’s

Nieuws
Leiders kunnen zich niet meer beperken tot het sturen op winstgevendheid. Moderne leiders hebben ook oog voor de maatschappelijke impact van hun organisatie. Maar over welke eigenschappen moet zo'n moderne leider beschikken?
Geschreven door:
Niels van Tent

Mentorprogramma Level 20 brengt talent naar de top

Nieuws
14 young professionals in PE en VC krijgen een mentor, om zo de doorstroom van voornamelijk vrouwelijk talent naar de top van de sector te bevorderen

CEO Wessanen: “It is all about clean purpose and strong performance”

Nieuws
In samenwerking met Duurzaam Bedrijfsleven interviewde Anita te Water Christophe Barnouin. De CEO bij organic food company Royal Wessanen.
Geschreven door:
Anita te Water