Lidewij de Koekkoek wordt nieuwe directeur Frans Hals Museum

Lidewij de Koekkoek wordt op 1 maart 2022 de nieuwe directeur van het Frans Hals Museum in Haarlem. De raad van toezicht van het museum noemt De Koekkoek "een ervaren museumdirecteur die het Frans Hals Museum kan uitbouwen als inspirerende ontmoetingsplek". De Koekkoek volgt Ann Demeester op, die volgend jaar directeur wordt van het Kunsthaus Zürich in Zwitserland.

nieuws

Lidewij de Koekkoek wordt op 1 maart 2022 de nieuwe directeur van het Frans Hals Museum in Haarlem. De raad van toezicht van het museum noemt De Koekkoek “een ervaren museumdirecteur die het Frans Hals Museum kan uitbouwen als inspirerende ontmoetingsplek”. De Koekkoek volgt Ann Demeester op, die volgend jaar directeur wordt van het Kunsthaus Zürich in Zwitserland.

De Koekkoek is al vijf jaar directeur van Museum het Rembrandthuis in Amsterdam en is sinds begin dit jaar voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici. Ze vindt haar overstap naar het Frans Hals Museum een “mooie nieuwe stap” en spreekt van “een eer om leiding te mogen geven aan zo’n succesvol museum”.

Voordat De Koekkoek bij Museum het Rembrandthuis begon, was ze onder meer directeur van het Stedelijk Museum Alkmaar en werkte ze bij het Nederlands Textielmuseum in Tilburg en het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam. Bij het Rembrandthuis zag de directeur toe op de vernieuwing van delen van het museumgebouw. Ook stimuleerde ze onder meer diversiteit bij projecten en samenwerkingen met andere musea.