‘Een echte leider is koersvast’

Welke kenmerken zien we terug bij bedrijven die daadwerkelijk een verschil maken? Eén van de belangrijke aanwezige elementen is een koersvaste leider.

leadership

Niels van Tent (Ebbinge) is samen met Jeroen Rondeel (Blue Engineering) te gast in de podcaststudio van Change Inc. voor de aftrap van het nieuwe format Today’s Changemakers. Beluister onderstaande podcast over écht leiderschap, uit welke aspecten dit bestaat, hoe dit terugkomt in de politiek en zelfs bij familiebedrijven. 

Zo belicht Niels een van de zeven kwaliteiten van écht leiderschap: koersvast. ‘Door omstandigheden van buitenaf kan je daar natuurlijk weleens van afwijken. Over het algemeen zie je dat bedrijven die écht koers houden, het verschil maken. Niet bij de geringste tegenwind een andere kant op gaan. Dat is voor mij een echte leider, en ook een groot contrast met hoe er nu in de politiek gereageerd wordt. Na elke tweet met een andere wind meewaaien’.

De wekelijkse podcast van Change Inc. Het platform van en voor toekomstmakers. Iedere week gaat Paul van Liempt in gesprek met dé mensen die vandaag al grote stappen zetten. Ze zijn open, niet bang, ze innoveren, ze voegen daad bij woord. Verandering is business model. De Changemakers van vandaag zorgen voor de grote change morgen. 

Today’s Changemakers is powered by Achmea, Albron, Ebbinge, Renewi en Vattenfall.