Ebbinge Human Capital advies: strategische advisering, development assessments en coaching vanaf de ontwikkeling tot en met het beoogde resultaat.

Versterking en ontwikkeling van organisaties, teams & mensen. 

Advies

Ebbinge helpt de effectiviteit van ondernemingen te verhogen. Op individueel, team- of organisatieniveau. Met een gespecialiseerd team van eigen consultants, senior coaches en trainers. Maatwerk-trajecten waar het organisatiebelang centraal staat. Door het verhogen van de duidelijkheid in communicatie, vergroten van het begrip voor elkaar en het begrijpen van de wederzijdse drijfveren en standpunten, zijn organisaties in staat de mensen beter in te zetten op kracht. Ebbinge heeft hierdoor de afgelopen jaren organisaties beter laten functioneren. Van grote multinationals, tot private equity huizen, van advieskantoren tot ondernemende mid-market bedrijven. Overal spelen mensen een cruciale rol in organisatie-effectiviteit.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat er een positief verband bestaat tussen financiële prestaties van organisaties en de kwaliteit van het menselijk kapitaal. Ebbinge doet dit door het ‘meten’ van de huidige aanwezige kwaliteiten via assessments en drijfverenonderzoek. Startpunt hierbij is de strategie van een organisatie. Van daaruit worden kwaliteiten, rollen en vaardigheden die nodig zijn om de doelen te realiseren bepaald. Het draait om het ontwikkelen van mensen, teams of organisatieonderdelen, met als doel het verhogen van de persoonlijke effectiviteit, het creëren van winnende teams en het ontwikkelen van een gezonde, high performing cultuur.

Voorbeelden van opdrachten die Ebbinge Advies reeds vervuld heeft:

  • Due dilligence van het directieteam van een te acquireren onderneming. Opdrachtgever is de CEO van een grote deelneming van een NL participatiemaatschappij.
  • Bepalen van een naadloze opvolgingsstrategie in een familie onderneming. En adviseren bij de aanname van een nieuwe algemeen directeur, inclusief drijfveerbepaling en selectie assessment.
  • Bepalen van de topstructuur en competenties van een bedrijf in de Nederlandse maakindustrie. Met als doel de onderneming weer succesvol te laten groeien. Door onder meer structuur advisering en competentie-/drijfveerbepaling. Rekening houdend met de strategische doelen en ambities in de toekomst.
  • Afnemen executive assessments voor een grote beursgenoteerde onderneming in de ICT sector. Ebbinge heeft hiermee de directie, de eerste en tweede laag voorzien van een potentieel beoordeling (ontwikkel assessment).
  • Opleiden van directeuren/managers in publieke sector om de veranderende rol van een ministerie succesvol te kunnen leiden.
  • Een verandering naar een cultuur van ‘ownership’. Naar een proactieve, professionele cultuur in een private zorg onderneming. Door coaching, workshops en gerichte potentieel beoordeling.
  • Een cultuurverandering binnen een private equity huis richting een high performing team. Door het bepalen van individuele behoeften, strategie en doelstellingen. Via een ontwikkelplan, workshops met het investment team en trainingen.
  • Bepalen van de essentiële sleutelposities binnen een mid-market foodfabrikant. Bepalen van de kwaliteiten van de mensen. Dit heeft geleid tot een assessment rapportage met bijbehorend toekomst perspectief.
  • Adviestraject (coaching) van een CEO van een digitaal bedrijf (midmarket) om zijn complexe stakeholder structuur effectiever te kunnen managen.

Ebbinge bedient adviesklanten in een breed sectorgebied. Voorbeelden van diensten die wij aanbieden:

Potentieel beoordeling – team effectiviteit – human capital scan – assessments – topstructuur – functioneren directive – team development – coaching – remuneratie

Wij bieden strategische advisering, development assessments (individueel en per team) en coaching vanaf de ontwikkeling tot en met het beoogde resultaat.

Meer informatie

Anita te Water, Saskia Braam, Mark Weterings, Vivianne Hepkema.

T: +31 (0)20 5 725 725
E: info@ebbinge.nl